Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Закінчення епохи? Від якої послуги повністю відмовиться Київстар з 31 жовтня

У компанії впевнені, що послугою вже не користуються, оскільки вона застаріла, як і сама технологія

Фото: Unsplash

Київстар відмовився від послуги MMS

Фото: Unsplash

Київстар попередив всіх абонентів про відключення послуги з 31 жовтня. Вона перестане діяти у корпоративних та індивідуальних тарифних планах, оскільки застаріла і не має попиту. Йдеться про Multimedia Messaging Service, тобто MMS, що використовують для відправлення мультимедійних повідомлень.

Про це повідомила пресслужба компанії на офіційному сайті.

Київстар вирішив припинити надання послуги надсилання та отримання MMS для всіх абонентів мережі з 31 жовтня поточного року. Функція автовідповідача у вигляді MMS також припинить дію у корпоративних тарифних планах.

"Впевнені, що абоненти не відчують незручностей у зв’язку з припиненням дії послуги, адже передавати мультимедійні повідомлення можна без додаткової плати за допомогою швидкісного 4G-інтернету і популярних месенджерів", – уточнили представники компанії.

Нагадаємо, що Multimedia Messaging Service є стандартом зв'язку, який дозволяє обмінюватися фото, відео та аудіо в текстових повідомленнях. Технологію розробили як розвиток послуги SMS, вона стала популярною у 2000-х роках. І хоч сьогодні MMS досі доступна в більшості мобільних операторів, нею майже ніхто не користується.

Справа у застарілості та інших негативних нюансах, зокрема виділяють такі проблеми:

  • обмежена якість і обсяг мультимедійного вмісту порівняно з можливостями месенджерів;
  • завищена вартість послуги на смартфоні;
  • запуск більш потужних альтернатив (Telegram, Facebook Messenger, WhatsApp тощо);
  • відсутність шифрування.

Як результат – через більшу функціональність і зручність месенджерів українці віддають перевагу саме їм, а не MMS. Тож користі від послуги більше немає.

Київстар продовжив дію вигідної акції

Раніше ми розповідали, що Суперсилою "Вдвічі більше" можна користуватися до кінця 2023 року за умовами актуальних тарифних планів. Київстар вирішив не брати додаткову плату за бонуси, отже вони є безплатними для абонентів.

Суперсила подвоює кількість мегабайт для доступу в мережу Інтернет. Також вона надає 100 хвилин на розмови з міськими та мобільними операторами по Україні. Якщо тариф передбачає наявність безлімітного трафіку, подвоїти який неможливо, то українці матимуть послугу "Турбо без доплат".

Скористатися акцією мають змогу абоненти кількох тарифних планів, а саме LOVE UA Світло. Бізнес, LOVE UA Пісня. Бізнес, LOVE UA Сила. Бізнес, LOVE UA Рух. Бізнес. Нарахування бонусів відбувається автоматично після повної оплати вартості пакету. Жодних маніпуляцій у мобільному додатку чи дзвінків абонентам здійснювати не потрібно.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Київстар, Vodafone та Lifecell готуються до блекауту і розповідав, чи будуть українці взимку зі зв'язком. Також ми повідомляли, що користувачам Київстар і Vodafone варто бути насторожі через аферистів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.