Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Яку компенсацію виплатить "Нова пошта", якщо посилку загублять? У компанії пояснили

Клієнтам обіцяють відшкодовувати вартість посилок у випадку непередбачуваних ситуацій

Фото: Нова Пошта. Колаж: Pro Гроші

"Нова пошта" може відшкодувувати вартість втраченої посилки

Фото: Нова Пошта. Колаж: Pro Гроші

"Нова пошта" зобов'язується повернути вартість посилки, якщо її втратять під час транспортування. Водночас, компанія відшкодує виключно оголошену вартість товару, яка була вказана при оформленні.

Про це повідомили менеджери компанії у відповідь на скаргу одного з клієнтів.

Так, в коментарях до допису на сторінці "Нової пошти" в Facebook клієнт на ім'я Денис Зінченко заявив, що відправив куртку вартістю 10 тис. гривень, але в дорозі вона загубилася. За словами чоловіка, йому сказали, що автомобіль, який перевозив посилки, потрапив в аварію, двері відкрилися, посилки висипилися, а інше авто, що проїжджало повз, зупинилося та вкрало посилку.

Водночас, чоловік визнає, що вказав низьку оголошену вартість своєї посилки.

"Так, помилився і зазначив не вірну оголошену вартість, але і раніше ніяких проблем з вами не було! По вигляду ця вся ситуація змахує на те, що ви вкрали одяг", – заявив незадоволений клієнт, додавши, що "Нова пошта" виплатила йому компенсацію, розміром 500 грн.

Чому важливо не занижчувати оголошену вартість

У компанії оперативно відреагували на скаргу та після додаткової перевірки відповіли чоловіку.

"Рішення залишилось без змін – компенсація в межах оголошеної вартості. Рекомендуємо завжди вказувати реальну оголошену вартість вантажу, аби наша компанія змогла компенсувати збитки в разі виникнення непередбачуваних ситуацій", – наголосили в "Новій пошті".

В якості додаткової компенсації чоловіку запропонували відправити подарунок від компанії.

Оголошена вартість – це страхова вартість посилки, що вказується відправником при оформленні експрес-накладної (ЕН), і у випадку пошкодження або втрати – компенсується компанією. Важливо вказувати реальну оголошену вартість відправлення. Однак часто, оформлюючи замовлення, клієнти вказують оголошену вартість у розмірі 200 грн, адже вона фактично не впливає на вартість доставки.

Раніше ми пояснювали, як замовляти з AliExpress в Україну. Також ми писали про те, що з’явився наказ про відкриття відділення "Укрпошти" в Кремлі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.