Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Як замовляти з AliExpress в Україну: всі нюанси

Розповідаємо, як вигідніше платити та скільки чекати замовлення

Фото: Укрпошта. Колаж: Pro Гроші

Товари з AliExpress знову доставляють в Україну

Фото: Укрпошта. Колаж: Pro Гроші

Сайт AliExpress відновив роботу в Україні. Тепер знову можна робити покупки в онлайн-магазині, відомому своїми низькими цінами. Однак під час замовлення треба знати всі нюанси, з якими можна зіштовхнутися.

Pro Гроші розповідають про головні тонкощі покупок з AliExpress у 2022 році.

Через війну в Україні треба враховувати важливі зміни після відновлення роботи сайту:

  • через проблеми з логістикою доставка відбувається не у всі області, міста і райони;
  • користуючись сайтом AliExpress, слід використовувати англійську мову, а в мобільному додатку – українську;
  • якщо виставляєте ціни в гривнях, то вони будут неточні через подвійну конвертацію.

Як замовити на AliExpress: покрокова інструкція

На сайті працюють тисячі різних продавців із разними цінами на одну і ту ж саму річ. Тому оформлюючи замовлення, потрібно детально вивчати інформацію про товар.

  • Зареєструйтесь на сайті AliExpress. У формі для реєстрації заповність поля email та пароль. Після цього підтвердіть створення профілю покупця через код, що прийде в листі.
  • Увійдіть до облікового запису.
  • Оберіть товар, який бажаєте купити. Для цього його назві потрібно вписати в пошуку чи знайти у каталозі. Далі відсортуйте "По заказам". Якщо є кілька однакових пропозицій, порівняйте їх та виберіть з найкращим рейтингом (4.5+), хорошими відгуками та ціною.
  • Оформіть замовлення. Зверніть увагу на пункт доставки. Вона, як правило, безкоштовна, але не завжди. Далі натисніть кнопку "Купити зараз" і вас перенаправлять на сторінку замовлення.Якщо хочете придбати одразу кілька товарів, то спочатку додайте кожний у кошик і потім уже зробіть замовлення.
  • Заповніть адресу доставки. Відкриється сторінка покупки. Якщо ще не робили цього раніше, натисніть "Додати нову адресу". Дані слід вписувати англійською мовою. Вказати треба адресу, номер телефону і правильний індекс. Якщо дані невірні, з вами буде важко зв’язатися, коли прийде посилка.
  • Оберіть спосіб оплати. Оплата здійснюється відразу під час замовлення. Для цього потрібно натиснути "Додати картку", вкажіть її реквізити та натисніть "Підтвердити".

Якщо замовлення оформлене правильно, то на вказану при реєстрації електронну пошту прийде підтвердження про оплату. Після цього надходитимуть повідомлення про стан замовлення: підтвердження угоди продавцем, відправку посилки, прибуття її в країну призначення та доставка в відділення пошти.

Крім того, під час оформлення покупок з AliExpress потрібно пам’ятати кілька важливих нюансів. Серед них такі:

Робити замолення краще в доларах. В такому разі ви уникаєте подвійної конвертації. Для покупок на AliExpress можна створити віртуальну картку в USD та розплачуватись нею. Це найбезпечніший спосіб.

Вартість покупки не повинна перевищувати 150 євро. Якщо вона більша, тоді покупець сплачує податки та митні збори.

Доставку можна оформити через Укрпошту, Нову Пошту та МістЕкспрес. Посилки надходять у поштові відділення. А Нова Пошта здійснює кур’єрську доставку.

Треба бути готовим до того, що замовлення можуть доставити навіть через кілька місяців. Однак середній термін транспортування становить 2-3 тижні.

На кожне замовлення є гарантований термін захисту 75 днів. Якщо він закінчиться, а ви не отримаєте посилку, то можна буде повернути гроші.

Раніше ми писали, що "Нова пошта" підняла вартість доставки. Також ми розповідали, коли McDonald's у Києві повністю відкриється.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.