Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В НАЗК взялися за менеджмент: на одного з представників Bacardi хочуть накласти санкції

Розповідаємо, як топменеджери компаній, які продовжують співпрацювати в Росії, потрапляють до санкційних списків та чому важливо їх туди вносити

Фото: Pexels

Представник Bacardi може потрапити під санкції

Фото: Pexels

Через те, що світовий виробник алкоголю Bacardi не покинув російський ринок після повномасштабного вторгнення в Україну, НАЗК внесло компанію до міжнародних спонсорів війни, а тепер дійшла черга і до менеджменту компанії.

Про це йдеться в дописі НАЗК в Telegram.

Мова йде про очільника представництва компанії Bacardi у Казахстані — Константіна Якімова. Раніше він обіймав посаду керівника українського офісу компанії, має громадянство Росії та безпосередньо впливає на рішення компанії залишатися на російському ринку. Через дії таких осіб як Константін Якімов продукція компанії Bacardi є не лише на території агресора, але і на захоплених українських територіях.

Агентство вже звернулось до Служби безпеки України з пропозицією застосувати санкції проти Константіна Якімова. У відомстві вважають, що накладання санкцій на Якімова має вплинути на позицію компанії та спонукати ухвалити рішення щодо виходу компанії з російського ринку. Також це викличе низку проблем у самого Константіна Якімова, наприклад, при оформленні віз для виїзду за кордон або відкритті рахунків у закордонних банках.

У НАЗК запевняють, що особи, щодо яких ще не застосовані санкції, але які вже перебувають у переліку кандидатів на санкції, майже одразу починають виникати проблеми, а це може стати потужним меседжем для інших міжнародних компаній та їхнього топменеджменту, які все ще співпрацюють з агресором.

Чому потрапив під санкції ще один український мобільний оператор

Крім арешту активів ПрАТ "Київстар", Шевченківський районний суд Києва арештував ще й 100% статутного капіталу lifecell. В СБУ вважають, що серед бенефіціарів lifecell є громадяни Росії, проти яких було запроваджено санкції:

  • Михайло Фрідман;
  • Андрій Косогов;
  • Петр Авен.

Відповідно суд наклав арешт на 100% ТОВ "Пейселл", через нього абоненти lifecell поповнюють свої рахунки, а ще було арештовано корпоративні права ТОВ "Укртауер", яке вважається дочірньою компанією турецького холдингу Turkcell та є оператором веж, систем внутрішнього покриття у бізнес-центрах, ТРЦ та готелях.

За попередніми даними відомства, через компанію LetterOne, ці росіяни можуть володіти акціями турецької компанії Turkcell Iletisim Hizmetleri A.S., а вона володіє українською компанією lifecell.

В Службі безпеки України переконані, що арешти не дозволить росіянам переписати майно на підставних осіб та уникнути передачі активів Україні.

Раніше ми писали, чому росіяни масово виводять гроші з Європи, а також як обвалився прибуток російського Газпрому.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.