Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Дії запустять новий сервіс для підприємців: що він передбачає

Зазначається, що тепер українцям не буде потрібно жодних ксерокопій, паперів та марнування часу на поїздки в держоргани

Фото: Pexels

У Дії з'явиться новий сервіс

Фото: Pexels

За допомогою нового сервісу "е-Підприємець" українці зможуть виконати всі необхідні для себе процедури онлайн – від реєстрації ФОП до відкриття банківського рахунку.

Кабінет міністрів України ухвалив запуск проєкту "е-Підприємець", який об'єднає 12 послуг для бізнесу в одну форму на порталі "Дія".

Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у своєму Telegram-каналі в середу, 8 листопада.

На кого розрахований проєкт

За його словами, спочатку "е-Підприємець" запустять для кількох видів діяльності, зокрема:

  • салонів краси;
  • кафе;
  • точок продажу.

"Крім відкриття бізнесу, у кілька кліків зможете отримати інші необхідні для масштабування сервіси. Наприклад, ви щойно відкрили кав'ярню. Отримуйте необхідні дозволи та подавайте декларацію на порталі "Дія". Жодних ксерокопій, паперів і витрачання часу на поїздки в держоргани", – додав Михайло Федоров.

Що ще нового є в Дії

Ми вже писали раніше, що в Верховній Раді підтримали законопроєкт, який передбачає надання українцям спеціальних сертифікатів на придбання книг.

Зазначається, що в Україні запровадили ще одне нововведення для громадян, яке дозволить деяким категоріям населення отримувати сертифікати на придбання українських книг. Також в уряді запланували надання певний субсидій для книгарень щодо оренди приміщень.

На отримання сертифікатів зможуть розраховувати 18-річні громадяни та батьки новонароджених дітей (з 1 січня після скасування воєнного стану).

Наголошується, що грошовий еквівалент сертифіката становитиме 0,3 прожиткового мінімуму для працездатних осіб. У 2023 році така сума складає 805 грн 20 коп. Отримати сертифікати зможуть за допомогою мобільного додатку "Дія".

Які ще українські додатки зазнали оновлень

Минулого місяця ПриватБанк випустив масштабне оновлення додатка "Приват24 для бізнесу", змінивши назви деяких послуг та доопрацювавши подання звітності ФОПами 3 групи. Також тепер клієнти можуть подати запит на отримання інформації про стан розрахунків із бюджетом.

Зазначається, що фізичним особам-підприємцям, які використовують спеціальний мобільний застосунок від ПриватБанку, оновили функціонал і покращили роботу з інструментом.

Структурований платіж податків можна використовувати як у старому, так і у новому варіанті до 1 грудня 2023 року. Банки зобов’язали перейти на нову форму з 1 липня, тож відтоді клієнти ПриватБанку заповнюють у додатку два поля – "Код виду сплати" та "Додаткова інформація запису".

Для успішного здійснення плати необхідно на головному екрані вибрати послугу "Податковий платіж", заповнити реквізити одержувача, ввести суму та підписати платіж за допомогою SmartID.

Раніше ми вже писали, чому паспорт в Дії не приймають на українському кордоні. Також ми розповідали, яку послугу хочуть запустити в Дії напередодні зими.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.