Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

ПриватБанк оновив мобільний додаток: що змінилося для користувачів

Нововведення стосуються деяких перейменувань, сплати податків за новими правилами та додаткових послуг

Фото: Pexels

У додатку "Приват24 для бізнесу" вийшло оновлення

Фото: Pexels

ПриватБанк випустив масштабне оновлення додатка "Приват24 для бізнесу", змінивши назви деяких послуг та доопрацювавши подання звітності ФОПами 3 групи. Також клієнти можуть подати запит на отримання інформації про стан розрахунків із бюджетом.

Сайт Pro Гроші розповідає, що змінилося для українців у мобільному додатку "Приват24 для бізнесу" і не тільки.

Фізичним особам-підприємцям, які користуються спеціальним мобільним застосунком від ПриватБанку, оновили функціонал і покращили роботу з інструментом. Українцям необхідно знати про такі зміни:

  • тип платежу "Бюджетний" перейменували на "Податковий" з можливість сплачувати податкові зобов’язання у формі структурованого платежу (нова вимога контролюючого органу);
  • додали нову послугу "Податки" в меню "Електронний документообіг" замість окремої вкладки "Бюджет" (там можна швидко отримати актуальні відомості про заборгованість та пеню, дізнатися реквізити податкової);
  • додали можливість вибрати період, за який подається декларація, для точного розрахунку обсягу доходів (у звіті "Податкова декларація платника єдиного податку – ФОП (III група)" для клієнтів, які були на ставці 2%);
  • можна генерувати файловий ключ УЕП після отримання підпису SmartID у вебверсії;
  • доопрацювали меню "Рахунки та виписки" у вебверсії.

Що стосується структурованого платежу, то це вимога Міністерства фінансів. Але платники податків можуть використовувати старий і новий варіант до 1 грудня 2023 року. Банки зобов’язали перейти на нову форму з 1 липня, тож відтоді клієнти ПриватБанку заповнюють у додатку два поля – "Код виду сплати" та "Додаткова інформація запису".

Щоб успішно здійснити сплату, необхідно на головному екрані вибрати послугу "Податковий платіж", заповнити реквізити одержувача, ввести суму та підписати платіж за допомогою SmartID.

Як ще можна перевірити наявність боргів

Якщо не користуєтеся "Приват24 для бізнесу", але хочете дізнатися про наявність податкових переплат, боргів або пені, можна скористатися Електронним кабінетом на сайті ДПС. Раніше ми розповідали, що ця процедура займає лише кілька хвилин і не вимагає додаткових знань чи інструментів.

ФОПу необхідно авторизуватися на порталі Державної податкової служби за допомогою свого файлового ключа та у бічному меню вибрати розділ "Стан розрахунків з бюджетом". Далі слід вказати актуальний рік, тобто 2023, щоб отримати не застарілі відомості.

На екрані з’являться рядки з кодами:

  • код 18050400 – єдиний податок;
  • код 71040000 – єдиний соціальний внесок.

Прогорнувши екран у правий бік, ви знайдете графу з надміру сплаченими сумами податків і внесків, заборгованістю та нарахованою пенею. Якщо в рядку зазначені нулі, то жодних проблем немає. А якщо присутні суми, їх можна одразу заплатити в Електронному кабінеті за реквізитами.

Раніше сайт Pro Гроші писав, які податки потрібно сплатити до 30 жовтня. Також ми повідомляли, що ФОПам підкинули проблем і розповідали, як вимагають видавати чеки за продаж товарів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.