Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Для українців з'явиться новий сервіс: послуга "е-Підприемець" стане постійною

Зазначається, що уряд продовжує курс на створення максимально зручних умов для започаткування та ведення підприємництва в Україні

Фото: УНІАН

У Дії буде доступний ще один проєкт

Фото: УНІАН

Кабінет Міністрів ухвалив новий проєкт. Урядом було вирішено перевести експериментальний проєкт "е-Підприємець" на постійну основу.

Про це на засідання кабміну повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Що відомо про проєкт

За його словами, йдеться про можливість лише за допомогою декількох кліків на порталі Дія отримати цілий пакет послуг.

Серед них:

  • державна реєстрація фізособи-підприємця;
  • реєстрація змін про ФОП;
  • повідомлення про використання єдиного рахунку;
  • реєстрація платником єдиного податку або платником ПДВ;
  • відкриття банківського рахунку.

Загалом програма "е-Підприємець" включає 12 опцій.

"Таким чином ми прибираємо бюрократію, радикально заощаджуємо час людей, які хочуть розпочати та розвивати власну справу, оптимізуємо процес надання публічних послуг", – додав Шмигаль.

Які ще нові послуги доступні в Дії

Ми вже писали раніше, що в Дії планують створити карту банків, які працюватимуть в блекаут. Вона буде влаштована в додаток.

Зазначається, що регулятор має намір створити систему, яка показуватиме адреси всіх банківських відділень, що входять до мережі Power Banking. Тобто таких, де навіть за умови відсутності електроенергії та зв’язку буде вирувати робота завдяки облаштуванню генераторами та системами супутникового зв’язку.

Наголошується, що, якщо Національний банк змушений буде через блекаут активувати мережу, то вона працюватиме як загальнонаціональна, незалежно від того, клієнтом якого банкує людина. Тобто всі відділення функціонуватимуть ніби один системний банк.

Наразі у найближчих планах НБУ – це інтегрувати систему з Дією, щоб українці мали змогу за будь-якої потреби отримати актуальну інформацію та знайти найближчий банк. Загалом в єдину мережу Power Banking об’єднані 53% усіх фінансових установ, а це 2 430 відділень. Відповідну табличку відвідувачі можуть побачити на вході у приміщення банку.

Що ще з'явилося у застосунку напередодні зими

Кожен користувач матиме доступ до інтерактивної мапи з усіма відкритими Пунктами незламності. Причому вона працюватиме навіть без увімкненого інтернету.

З огляду на ймовірні проблеми з постачанням електроенергії споживачам по Україні почали відкривати Пункти незламності – місця зі світлом і зв’язком навіть в умовах блекауту. Щоб знайти найближчий до свого місця перебування Пункт, можна скористатися Дією на смартфоні.

Інтерактивна мапа покаже всі доступні локації в області, а завантаживши її один раз при ввімкненому інтернеті, більше не доведеться використовувати трафік. Тобто карта залишиться з вами навіть без мережі.

Щоб знайти сервіс, необхідно: авторизуватися, клікнути на "Послуги", обрати "Пункти незламності", вказати свою область та надати доступ до геолокації.

Додаток підтягне Пункти незламності в радіусі 1,5 км.

Раніше ми вже писали, ВПО не можуть скористатися послугами Дії. Також ми пояснювали, чому паспорт в Дії не приймуть на українському кордоні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.