Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Секрети Нової пошти: чому вартість неважкої посилки може бути високою

Пропонуємо разом розібратися, як об'ємна вага може збільшити вартість навіть неважких посилок

Фото: Нова пошта. Колаж: Pro Гроші

Розповідаємо, як розрахувати об'ємну вагу посилки

Фото: Нова пошта. Колаж: Pro Гроші

Нова пошта має великий попит серед українців. Проте навіть у відданих клієнтів іноді виникають запитання щодо цін на послуги. Зокрема, чому вартість доставки може здаватися високою, навіть коли посилка має невелику вагу. З'ясувалося, що це пов'язано з тим, що для розрахунку вартості відправлення використовують не лише її фактичну вагу, але й об'ємну.

Сайт Pro Гроші пропонує більш детально розібратися, як розраховується об'ємна вага посилки на Новій пошті.

Що таке об'ємна вага

З фактичною вагою посилки все зрозуміло: це параметр, який визначається шляхом зважування посилки на терезах. Проте, коли йдеться про об'ємну вагу, справа стає трохи складнішою. Щоб краще це зрозуміти, варто згадати дитяче завдання про кілограм вати та цегли.

Припустимо, що ми маємо кілограм вати та кілограм цегли. В обох випадках вони дорівнюють одній вазі. Проте, коли мова йде про доставлення цих предметів, оператор Нової пошти скаже, що доставляння вати обійдеться набагато дорожче.

Річ у тім, що для упаковування вати знадобиться коробка більшого розміру, а в машині вона займе місця стільки, скільки займуть кілька посилок з цеглою. Тобто, об'єм вати значно більший, ніж у цегли, і саме це впливає на вартість послуги.

Як відбувається розрахунок об'ємної ваги на Новій пошті

Для цього використовують дві формули, і важливо враховувати, що усі параметри посилки необхідно вказувати в певних одиницях вимірювання:

  • Об'ємна вага = (Довжина х Ширина х Висота) х 250 (параметри вказуються в метрах, результат — в кілограмах).
  • Об'ємна вага = (Довжина х Ширина х Висота) / 4000 (параметри вказуються в сантиметрах, результат — в кілограмах).

Нова пошта запропонувала українцям нову послугу

Компанія пропонує українцям використовувати нову послугу, яка називається "Пункт передачі". Ця опція надає можливість мандрівникам залишити свої валізи та особисті речі в спеціальних відділеннях або поштоматах. Як це зробити, читайте в нашому матеріалі.

Раніше ми повідомляли, з якими проблемами найчастіше стикаються клієнти Нової пошти. Також ми писали, що у Новій пошті поділилися лайфхаком, як швидко отримати посилки.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.