Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Нова пошта під вогнем критики: з якими проблемами найчастіше стикаються клієнти

Пропонуємо дізнатися про основні проблеми, з якими найчастіше стикаються українці, коли користуються послугами пошти

Фото: Нова пошта, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Клієнти поскаржилися на Нову пошту

Фото: Нова пошта, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці часто користуються послугами Нової пошти. Більшість з клієнтів залишаються задоволеними, проте у деяких людей все ж виникають проблеми. Зазвичай неприємні ситуації пов'язані як з вартістю послуг, так і з неналежним пакуванням.

Сайт Pro Гроші зібрав найпопулярніші проблеми клієнтів Нової пошти.

Неналежне пакування посилок

Останнім часом компанія зіштовхується з критикою з боку клієнтів через неадекватне перепакування відправлень. Українці скаржаться, що їхні посилки розміщують у занадто великі коробки. Ба більше, інколи невеликі товари запаковують у дерев'яний флет-бокс розмірами 150 на 180 см, хоча вони б могли поміститися в коробку об'ємом 30 кг.

Працівники Нової пошти недбало ставляться до посилок

Українці неодноразово скаржилися на те, що вони отримують пошкоджені посилки. Інколи вже на етапі видачі відправлення працівники відділень можуть пошкодити товар.

Так, клієнтка Ольга розповіла, що співробітник пошти вирішив самостійно відкрити посилку, в якій знаходилася мийка зі штучного каменю, та порізав її.

"І цей "працівник" бере канцелярський ніж і надрізає мийку. Я в шоці, чоловік в шоці, а він починає витирати подряпину і казати, що вона маленька. Це взагалі Ок?", – написала обурена Ольга.

Інколи трапляються ситуації, коли посилки зазнають пошкоджень при транспортуванні. В соціальних мережах в коментарях до публікацій Нової пошти клієнти діляться фотографіями своїх пошкоджених посилок. В одній з останніх скарг жінка написала, що заплатила за коробку та доставку 140 гривень, але отримала зіпсовану посилку.

Клієнти Нової пошти отримали пошкоджену посилку
Клієнти Нової пошти отримали пошкоджену посилку
Фото: Facebook/Нова пошта

Занадто дороге обслуговування

Останнім часом деякі клієнти почали активно висловлювати свою думку в соціальних мережах та на форумах, що ціни на послуги Нової Пошти стали надто високими для них. Вони вказують на те, що попри тарифи, які встановлені компанією, якість обслуговування залишається на тому ж рівні або навіть погіршується.

Клієнти Нової пошти скаржаться на дороге пакування посилок
Клієнти Нової пошти скаржаться на дороге пакування посилок
Фото: Facebook/Нова пошта

Чому важливо встановлювати правильну оцінну вартість посилки

Інколи при транспортуванні зміст посилок може бути пошкоджений. Тому, щоб уникнути неприємних наслідків, у Новій пошті пропонують зручну послугу, а саме встановлювати оцінну вартість.

Оголошена або оцінна вартість являє собою суму страхового покриття для вашої посилки. Ця сума вказується вами під час заповнення експрес-накладної (ЕН).

Оголошена вартість буде компенсована, якщо з вашою посилкою відбудеться щось непередбачене, наприклад, втрата чи пошкодження. Важливо зазначити, що оцінна вартість до 200 гривень не впливає на вартість доставки загалом. Проте, якщо сума перевищує цей ліміт, нараховується додаткова плата – 5 гривень за кожну тисячу гривень страхового покриття.

Раніше ми повідомляли, що у Новій пошті поділилися лайфхаком, як швидко отримати посилки. Також ми писали, як можна відкрити поштомат без інтернету.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.