Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Залишилось не так багато часу: які податки потрібно сплатити до 30 жовтня

Розповідаємо, які податки повинні сплатити українці та скільки часу у них залишилось

Фото: Pexels

Які податки варто сплатити українцям до кінця місяця

Фото: Pexels

Українці зобов'язані сплачувати податки й збори в порядку і розмірах, встановлених законом. Відповідно 30 жовтня 2023 року настає останній день сплати низки податків.

Про це нагадало Центральне міжрегіональне управління Державної податкової служби по роботі з великими платниками податків.

Щоб не мати проблем з податковою та не отримати штраф за несвоєчасну оплату податків, українцям варто подбати про сплату:

  • єдиного податку з юридичних осіб платниками єдиного податку четвертої групи за III квартал 2023 року;
  • податку на додану вартість за вересень 2023 року;
  • акцизного податку за вересень 2023 року;
  • земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності за вересень 2023 року;
  • юридичними особами авансового внеску за III квартал 2023 року податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки;
  • юридичними особами авансового внеску за III квартал 2023 року транспортного податку;
  • єдиного внеску, нарахованого за вересень 2023 року, гірничими підприємствами за найманих працівників.

Також варто подбати про сплату податку за вересень 2023 року на доходи фізичних осіб від оподаткування доходів, нарахованих у вигляді процентів на вклади члена кредитної спілки та процентів на поточний або депозитний банківський рахунок. Не варто забувати й про сплату:

  • за вересень 2023 року податковим агентом військового збору, у разі якщо оподатковуваний дохід нараховується податковим агентом, але не виплачується (не надається) платнику податку;
  • за вересень 2023 року податковим агентом податку на доходи фізичних осіб за попередній місяць, у разі якщо оподатковуваний дохід нараховується податковим агентом, але не виплачується (не надається) платнику податку.

Яку рентну плату потрібно сплатити

До кінця жовтня також оплачують рентну плату за вересень 2023 року за транспортування нафти і нафтопродуктів магістральними нафтопроводами та нафтопродуктопроводами територією України, транзитне транспортування трубопроводами аміаку територією України, користування радіочастотним ресурсом України, а також за користування надрами при видобуванні вуглеводневої сировини.

Раніше ми писали, чи потрібно платити податки з програми "єВідновлення", а також про що мають знати всі ФОПи на 1 групі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.