Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Prime Group ошелешила заявою: коли і чому попрощається з багатьма клієнтами

Продовжується тенденція оголошення бойкоту компаніям, які не припинили співпрацю з Росією та продовжують заробляти на території країни-терористки

Фото: azs.primegroup.ua, Денис Шмигаль/Telegram. Колаж: Pro Гроші

Prime Group розірве контракти з компаніями, які працюють в РФ

Фото: azs.primegroup.ua, Денис Шмигаль/Telegram. Колаж: Pro Гроші

Українська транспортно-експедиційна компанія Prime Group, створена у 2006 році, не буде надавати послуги фірмам, які продовжують працювати на території Російської Федерації. Це офіційна позиція генерального директора Дмитра Льоушкіна, який назвав дату припинення співпраці з багатьма компаніями.

Про це він розповів на особистій сторінці в соціальній мережі Facebook.

Prime Group – давній гравець на ринку, веде справи з такими гігантами бізнес-середовища як PepsiCo, Nestle, Nemiroff, Coca-Cola, IDS Group тощо. Компанія надає послуги транспортування, а також забезпечує клієнтів паливно-мастильними матеріалами, укладає контракти на фінансову, юридичну, експедиційну, технічно-обслуговуючу діяльність.

Через півтора року повномасштабної війни Prime Group вирішила оголосити бойкот фірмам та організаціям, які досі не вийшли з російського ринку та ведуть там активні справи.

Компанії, з якими розірве контракти Prime Group
Компанії, з якими розірве контракти Prime Group
Фото: Дмитро Льоушкін/Facebook

"Не можна купувати пікапи й амуніцію для фронту й одночасно перевозити вантажі та заправляти техніку компаній, які не вийшли з рашки й своїми податками там будують ракети, які по нас летять", – зауважив Дмитро Льоушкін.

І додав, що рішення було складним, адже з одного боку переважають люди, рентабельність, роки та навіть десятиліття співпраці. А з іншого – йдеться не лише про репутацію Prime Group, але й суто патріотичну складову.

Вже у вересні багатьом клієнтам буде оголошено про припинення співпраці з логістики та постачання палива. А 1 жовтня група компаній остаточно перестане надавати будь-які послуги Pepsi, Metro, Nestle та іншим брендам, які ведуть діяльність на території країни-терористки.

Хто нещодавно прийняв рішення піти з російського ринку

Domino’s Pizza – одна з великих західних мереж швидкого харчування – нарешті вирішила попрощатися з бізнесом у Російській Федерації. Станом на серпень 2023 року вона керує 142 закладами на території Росії, що робить франшизу третьою за величиною на ринку доставляння піци.

На жаль, далеко не всі світові конгломерати готові відмовитися від заробітку та піти з ринку РФ. Досі там здійснюють діяльність і платять податки в державний бюджет такі гіганти бізнесу:

  • Leroy Merlin;
  • Metro;
  • Auchan;
  • Nestle;
  • Mondelez International;
  • Unilever;
  • Bonduelle;
  • Procter & Gamble;
  • Philip Morris;
  • Alibaba;
  • Raiffeisen Bank International;
  • UniCredit Group;
  • OTP Bank;
  • Morgan Stanley;
  • Credit Agricole.

Причому з’ясувалося, що найбільш лояльними до Росії за час повномасштабної війни є французькі компанії. Деякі лише зупинили заплановані інвестиції чи заморозили діяльність, проте чимало фірм працюють у звичному режимі та не планують приєднуватися до колег, які обрали збереження іміджу, а не дохід.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що відомий японський ритейлер одягу йде з Росії. Також ми повідомляли, що в "Інтерпайпі" Пінчука заметушилися та розповідали, що відповіли на обвинувачення про роботу у РФ.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.