Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В "Інтерпайпі" Пінчука заметушилися: що відповіли на обвинувачення про роботу в РФ

Компанія опублікувала офіційну відповідь на велику кількість журналістських матеріалів, в яких йдеться про роботу "Інтерпайп-М" у Росії

Фото: УНІАН, Interpipe.biz. Колаж: Pro Гроші

Віктор Пінчук і компанія "Інтерпайп" заперечили діяльність в Росії

Фото: УНІАН, Interpipe.biz. Колаж: Pro Гроші

18 серпня українська промислова бізнес-група "Інтерпайп" оприлюднила заяву щодо ведення господарської та комерційної діяльності на території Російської Федерації. Ознаки цього знайшли журналісти у розслідуванні, надавши докази з документального звіту.

Заяву опублікували на офіційному сайті компанії.

Мова про дочірню компанію "Інтерпайп-М", власником якої є український олігарх Віктор Пінчук. Він неодноразово висловлювався на підтримку нашої держави, засуджував повномасштабне вторгнення і запевняв, що ділова співпраця з Російською Федерацією зупинена.

В опубліковані заяві йдеться про те, що бізнес-група одразу після початку війни ухвалила рішення про ліквідацію дочірньої структури в Росії. Тож усе, що відбувається з компанією станом на зараз, не має відношення до конгломерату.

"Персонал торгової компанії було звільнено, лишилися тільки дві особи, які задіяні в ліквідації. Цей процес розпочався негайно, проте він триває в умовах вкрай недружнього юридичного середовища та навмисно гальмується російськими державними установами", – наголосили в "Інтерпайп".

І додали, що журналістське розслідування, оприлюднене на днях, є брехливим і замовним. Воно нібито потрібне недоброчесним конкурентам для дискредитації іміджу та репутації бізнес-групи. Нагадаємо, компанія є великим виробником сталевих труб і залізничної продукції, що постачається у більш ніж 80 країн світу.

Що з’ясували журналісти у розслідуванні

Раніше ми розповідали, що цифри та факти, наведенні журналістами, не потребують спростування, адже взяті з офіційної документації "Інтерпайп-М". Вже у 2023 році компанія подала фінансову звітність за результатами минулорічної діяльності, вона перебуває у вільному доступі.

Звіт про фінансові результати "Інтерпайп-М" за 2022 рік
Звіт про фінансові результати "Інтерпайп-М" за 2022 рік
Фото: Скриншот: Pro Гроші

Там йдеться про суми чистого прибутку, заробленого в Росії від продажу товарів. А також про розмір сплачених податків у державний бюджет країни-агресорки. Так ось, за 2022 рік виручка "Інтерпайп-М" склала 131,66 мільйонів рублів. А сума податку дорівнювала майже 36 мільйонів рублів. Подання звітності, як і сплата податкового зобов’язання, відбулися вже у 2023 році.

Журналісти з’ясували, що кілька місяців тому, у червні, компанія заплатила 2 483 438 рублів податку на прибуток за травень. Все вказує на один висновок: "Інтерпайп-М", попри заперечення, досі працює в Росії. А ще платить зарплати працівникам, орендує офісне приміщення, оплачує послуги телефонного зв'язку та багато іншого.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Росія готується повторити ракетний терор взимку та розповідали, що про це кажуть у Міноборони. Також ми повідомляли, що США нададуть Україні пакет військової допомоги на 200 млн доларів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.