Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Коли H&M відкриє двері для покупців – українцям назвали дату

Розповідаємо, коли відомий та популярний магазин знову можна буде відвідати в Україні

Фото: Unsplash

Відомий бренд повертається в Україну

Фото: Unsplash

Стало відомо, що скоро мережа магазинів H&M повернеться в Україну. У столичному ТРЦ "Lavina Mall" назвали точну дату відкриття.

Про це пише РБК-України з посиланням на працівників технічної підтримки ТРЦ.

Що відомо про повернення H&M

Нещодавно на сторінці "Lavina Mall" в Facebook з'явився допис про те, що скоро відчиняться магазини мережі H&M. Однак у ньому не зазначено дати відкриття.

Зазначається, що працівники ТРЦ повідомили, що відкриття заплановане на 9 листопада 2023 року.

Також у деяких Telegram-каналах поширили світлини та відео з рекламними вивісками, які повідомляють про повернення відомого бренду.

Як правильно робити покупки

Часто українці не забирають чеки після покупки товарів, а просто залишають на касі викидають у смітник. Це загрожує потенційними проблемами, адже шахраї давно вигадали багато способів обману. Краще не ризикувати та забирати чеки додому, або ж знищувати їх на місці.

Перша причина ніколи не залишати чеки на касі чи викидати їх – вас можуть зупинити на виході з магазину. Таке часто трапляється, коли покупці відвідують кілька закладів підряд і ходять з повними пакетами серед прилавків. Зазначається, що охорона може запідозрити вас у крадіжці, особливо якщо на касі проведуть розрахунок лише за кілька товарів. Чек з іншого магазину доведе, що ви нічого не вкрали.

Також багато сумнівних історій ширяться Інтернетом стосовно дій самих касирів. Недобросовісні працівники можуть користуватися залишеними чеками для отримання особистої вигоди. Наприклад, касир здатен вписати додаткові позиції у чек, за які заплатить неуважний покупець, і забрати їх собі.

Але дії шахраїв бувають значно небезпечнішими за намагання касирів підзаробити за рахунок власних клієнтів. Наприклад, якщо ви розрахуєтесь безготівковим способом, то на чеку залишиться ваші ім'я та прізвище, а також останні чотири цифри номера банківської картки.

Маючи таку інформацію, шахраї можуть знайти вас на різних сайтах і соцмережах. Після цього очікуйте дзвінків і повідомлень зі стандартними схемами обману. Деякі зловмисники, володіючи навіть мінімальними даними, здатні зламати банківський додаток на мобільному телефоні. Це загрожує крадіжкою всіх коштів на рахунку та великими кредитами.

Ще одна поширена схема аферистів – користуватися чужим чеком, аби вкрасти аналогічний товар. Особливо, коли йдеться про дійсно дорогу продукцію. Це можуть бути прикраси, техніка, брендовий одяг, взуття чи косметика. Тоді злочинець просто демонтує засоби захисту на упаковці та винесе річ з магазину. А охороні за потреби покаже чек, який підтвердить оплату товару.

Якщо вас зацікавила ця інформація, то дізнатися більше ви можете у нашому матеріалі за посиланням.

Раніше ми вже писали, кому з покупців і за яких умов можуть заплатити більше при поверненні товару. Також ми вже розказували, скільки коштують найдорожчі продукти в Goodwine та АТБ.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.