Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Залишилися лічені тижні? Який відомий міжнародний бренд вирішив повернутися в Україну

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів, як тривають переговори з міжнародними брендами щодо повернення в Україну та хто вже погодився це зробити

Фото: Unsplash

H&M Group планує відкрити частину магазинів в Україні у листопаді

Фото: Unsplash

Відомі міжнародні бренди поступово відновлюють свою діяльність в Україні після того, як призупинили свій бізнес 24 лютого 2022 року через повномасштабне вторгнення росіян. Так, вже незабаром українці знову зможуть відвідувати магазини H&M.

Про це пише видання The Village.

Як пояснив журналістам міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, різні міжнародні бренди переконують повертатися на український ринок ще з травня 2022 року.

"Постійно спілкуємося з IKEA, H&M, Inditex (Zara, Bershka, Massimo Dutti, Stradivarius, Pull&Bear). Найбільш успішний приклад переговорів – повернення McDonald’s у 2022 році. Усе відбувається завдяки дипломатичній роботі та публічним кампаніям", — розповів міністр.

Кулеба зазначив, що повертаючись до України, міжнародні компанії посилюють економіку, адже державний бюджет поповнюється завдяки податкам, а люди отримують робочі місця.

Водночас в українському офісі H&M підтвердили факт переговорів щодо повернення бізнесу в Україну.

"Наш намір завжди полягав у тому, щоб відкритися знову, щойно це дозволить ситуація", — зазначили представники компанії.

Але останнє слово буде за міжнародним офісом. При цьому активна підготовча робота щодо повернення вже розпочалася. А відкриття магазинів в Україні має відбутися вже у листопаді 2023 року.

"Цього тижня наші дипломати у Стокгольмі отримали остаточне підтвердження, що українські магазини H&M, які були закриті через війну, почнуть відновлювати роботу вже в листопаді цього року", — повідомив Дмитро Кулеба.

Українці активно відкривають власні справи

Як свідчать дані Opendatabot, у 2023 році громадяни України зареєстрували близько 134 тисяч нових ФОПів. І це рекорд за останні три роки.

Так, у перший місяць літа в Україні почали вести діяльність одразу 31 тисячею нових фізичних осіб-підприємців. Востаннє схожа кількість була лише у червні та липні 2020 року. Серед найбільш популярних сфер діяльності:

  • роздрібна торгівля;
  • IT;
  • індивідуальні послуги.

Найбільше ФОПів відкрили, очікувано, у великих містах. Так, у столиці зʼявилося 19 тисяч нових підприємців, а на території Дніпропетровської області з'явилося 12 тисяч нових бізнесменів.

У Львівській області бізнесових справ побільшало на десять тисяч. Найменше підприємницькою діяльністю ризикують займатися у частково окупованих регіонах і там, де ведуться або існує реальна загроза виникнення бойових дій.

Більше про це читайте у нашому матеріалі.

Amazon та український бізнес

Компанія Amazon влітку 2023 року дозволила українським підприємцям й надалі користуватися пільговими умовами для ведення своєї торгівлі. Йдеться про те, що до 2024 року нашим бізнесменам можна не сплачувати комісію у 7–17% за кожен проданий на платформі товар.

Також українські підприємці реалізовуватимуть товари на Amazon з 0% реферальною комісією. За словами міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, таким чином підприємці зможуть ще активніше підсилювати бренд України за кордоном.

Раніше ми писали, яку унікальну рацію створили українські умільці. Також ми писали, які відомі бренди стали спонсорами війни, адже досі не згорнули свій бізнес у Росії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.