Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Клієнти Нової пошти не можуть отримати свої посилки – на що масово скаржаться українці

Клієнти транспортно-логістичної компанії масово скаржаться на поштомати, з яких неможливо забрати посилки

Колаж: Pro Гроші

Працівники Нової почти часто кладуть посилки у поштомати, до яких немає доступу власникам вантажу

Колаж: Pro Гроші

Для отримання посилки невеликого розміру зручно користуватися поштоматами, оскільки це повністю виключає контакт між кур’єром або працівником відділення та одержувачем. Проте останнім часом клієнти Нової пошти часто скаржаться на проблеми з отриманням свого вантажу, який знаходиться на зберіганні у комірці.

Своє незадоволення вони висловлюються на порталі otzyvua.net.

Найчастіше українці розповідають, що кур’єр залишив їхню посилку у поштоматі, який вони не вказували під час оформлення. Тобто камери схову знаходилися у місцях, що не відповідали адресам у накладних. Більше того, траплялися випадки, коли замовлення залишали у комірці, доступ до якої мають лише мешканці будинку.

"Моя посилка в черговий раз була покладена до поштомату №7045, який знаходиться в будинку, куди вхід тільки для мешканців за магнітними ключами. Навіть вхід у двір через паркан і хвіртку теж на магнітному ключі, якого в мене, звісно, немає, оскільки я там не живу", – поскаржився один з клієнтів Нової пошти.

Як він уточнив у своєму відгуку, конкретної відповіді, чому так стається щоразу при отримані вантажу, від працівників компанії не вдалося отримати. Йому обіцяють, що проблему вирішать, і під час наступного замовлення посилку не будуть перенаправляти у найближчий поштомат. Але ситуація стабільно повторюється.

Така претензія лунала у бік компанії неодноразово. Користувач Павло поскаржився, що замовлення з сайту AliExpress надійшло у камеру зберігання в будинку, в якому він не живе, а доступ туди мають лише мешканці. На Новій пошті відповіли, що поштомат було обрано в момент покупки, хоча це неможливо, оскільки на сайті AliExpress не існує подібної функції вибору.

Поштомати не відкриваються, а посилки втрачаються

Дивна і незрозуміла ситуація трапилася ще з двома клієнтами. Як запевняють українці, їхній вантаж поставили у комірки, які не відповідали його розміру. Тож витягти вміст виявилося неможливо, оскільки не спрацювала кнопка відкриття. Людям довелося замовляти переадресацію на відділення.

Проте через деякий час їм надійшло повідомлення про зміну статусу відправлення на завершений: посилка нібито була вручена отримувачу. У той же час клієнти не могли підтвердити отримання свого замовлення, адже навіть не торкалися до нього.

Постає питання щодо того, що сталося з особистими речами, куди вони поділися і де їх тепер шукати. Відповіді на ці питання представники Нової пошти не надають, хоча рекомендують уважніше слідкувати за правильністю оформлення послуги.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Укрпошта знизила тарифи на деякі міжнародні відправлення. Також ми повідомляли, чим дешевше надсилати посилки по Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.