Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Meest, Укрпошта або Нова пошта – чим дешевше надсилати посилки по Україні

Ці три транспортні компанії користуються найбільшим попитом серед громадян, завдяки своїй ціновий політиці

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Які транспортні компанії встановили вигідні тарифи для відправки посилок

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Послугами поштово-логістичних операторів користуються мільйони українців. Компанії намагаються захопити увагу клієнта, пропонуючи вигідніші умови, ніж у конкурентів.

Ми перевірили, який транспортний бізнес – Meest, Укрпошта чи Нова пошта – найбільш доступний у питанні відправлення вантажів для пересічних громадян.

Вартість послуг Meest

Компанія Meest входить до складу поштово-логістичної групи з міжнародним корінням, дислокується у Канаді, Торонто. Надає користувачам всі можливі варіанти перевезень, відділення відкриті у багатьох містах України. Щоб оформити відправлення, потрібно заповнити електронний формуляр посилки, оплатити доставку банківською карткою або грошовим переказом і занести вантаж до обраного пункт чи поштомату.

Вартість послуг залежить від таких чинників як вага та місце доставки. За відправлення в межах області до 30 кг клієнт заплатить від 35 до 85 грн, якщо по Україні – від 45 до 100 грн. За додаткові послуги, наприклад, доставку в супермаркет, підйом на поверх до дверей квартири, зберігання чи простій доведеться заплати від 10 до 130 грн.

Вартість послуг Укрпошти

Українці часто скаржаться на довгий час очікування, проте відмічають, що тарифи державної компанії відносно з приватними дещо нижчі. Напевно, цей фактор перевищує необхідність довгого очікування, оскільки кожен українець хоч раз у житті користувався її послугами.

Пересічного громадянина зазвичай цікавлять два види відправлення: експрес і стандарт. Вони якраз відрізняються по термінах: посилки "стандарт" доїдуть протягом 6 днів по Україні, а експрес-вантажі можна забрати вже дня за 3.

Ціни достатньо лояльні, хоч і трохи підвищилися на фоні дорожчання пального. За посилку вагою 0,25 кг (мінімально можлива вага), доведеться заплатити 25 грн у межах області та 35 грн – в межах України. Вантаж вагою 30 кг коштує 95 грн та 100 грн відповідно. За адресний забір клієнт має доплатити 25 грн.

Вартість послуг Нової пошти

Нова пошта є однією з найбільших і найпопулярніших транспортних компаній в Україні, вважається лідером експрес-доставки. Її послугами користуються бізнес і приватні особи, а кількість відділень сягає цифри у 6 тисяч.

Ціни не самі дешевші. Тарифи встановлюються залежно від пунктів призначення: по місту та передмістю, між містами в межах України та в села. Також враховується вага посилок: маленька – до 2 кг, середня – до 10 кг і велика – до 30 кг.

Отже, щоб відправити вантаж вагою до 2 кг, потрібно заплатити 40 грн. Посилки вагою до 30 кг коштують 80 грн. Середня вага вартуватиме 60 грн. Також доступна можливість відправляти документи, що обійдеться користувачу в 45 грн. Доставка у поштомат теж фіксована – 50 грн. За перевезення у село необхідно доплатити ще 20 грн до стандартних тарифів.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що у додатку Нової пошти з'явилася корисна функція. Також ми повідомляли, що Нова пошта знизила тарифи.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.