Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ілон Маск здивував заявою про свій бізнес – що зробить мільярдер, коли відійде від справ

Один із найбагатших людей світу вирішив, як і з ким працюватиме бізнес після його відходу та пояснив своє рішення

Фото: Twitter, Unsplash. Колаж Pro Гроші

Компаніями Ілона Маска у майбутньому не керуватимуть його діти

Фото: Twitter, Unsplash. Колаж Pro Гроші

Мільярдер Ілон Маск не хоче, щоби діти у майбутньому займалися справами його компанії. Він вважає неправильною практику, коли керівники компаній віддають свої акції дітям.

Про це засновник компаній Space Х і Tesla сказав в інтерв'ю виданню The Wall Street Journal.

За словами мільярдера, нещодавно він визначився з людьми, які отримають право керувати його компаніями, якщо стан здоров'я бізнесмена різко погіршиться. При цьому він зазначив, що спадкоємність є однією з найскладніших вікових проблем.

Мільярдер, який володіє п’ятьма компаніями, додав, що членам правління відомі імена людей, які будуть рекомендовані у разі його несподіваної заміни на керівних посадах.

На чому "робить гроші" Ілон Маск

Tesla – компанія, яка займається виробництвом електрокарів. Її оборот понад $20 млрд, а прибуток близько $7 млрд.

Solar City – дочірнє підприємство Tesla, спеціалізується на виготовленні сонячних електросистем. Бюджет компанії оцінюють у $10 млрд, а Ілон Маск володіє 20% акцій Solar City.

Hyperloop. Ще один грандіозний задум Маска. Він вирішив створити вакуумний поїзд, який став би найшвидшим засобом для перевезення людей у ​​всьому світі. Очікується, що вартість будівництва одного кілометра траси Hyperloop коштуватиме $20 млн. А окупиться трек для поїзда за 8-12 років.

Space X – головне дітище мільярдера. На кінець 2022 року компанію оцінювали у 35 мільярдів доларів. Але за прогнозами, її вартість зросте до 145 мільярдів до 2025 року. Якщо прогнози збудуться, тоді Space X стане найдорожчою компанією у світі.

Як Ілон Маск збіднів на 165 мільярдів доларів у 2022 році

Мільярдер почав різко втрачати гроші одразу після того, як став власником соцмережі Twitter. Саме тоді акцій компанії Tesla почали швидко дешевшати.

Примітно, що збитки Маска з листопада 2021 року перевищили попередній рекорд, який належав японському технологічному інвестору Масайоші Сон. Він у 2000 році втратив $58,6 мільярда.

Раніше ми розповідали про 20 найбагатших людей в Україні під час війни. Ще ми писали, як Ілон Маск планує створити конкурента для ChatGPT.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.