Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Аналог ChatGPT від Ілона Маска: чим інструмент може здивувати користувачів

ChatGPT називають надто політкоректним і лібералізованим, тож новий інструмент обіцяють не обмежувати

Фото: Pexels, Unsplash, скрін. Колаж: Pro Гроші

Ілон Маск планує створити конкурента ChatGPT

Фото: Pexels, Unsplash, скрін. Колаж: Pro Гроші

Американський підприємець та мільярдер Ілон Маск теж крокує в бік вивчення та розвитку штучного інтелекту. Він підтвердив намір створити конкурента ChatGPT та обіцяє, що новий інструмент буде максимально правдивим.

Про це пише Reuters.

Нещодавно стало відомо про реєстрацію в штаті Невада компанії з розвитку ШІ під назвою X.AI Corp. Єдиний власник – Ілон Маск. Раніше він висловлював побоювання щодо запуску компанією OpenAI (розробником чат-бота) нової версії ChatGPT, більш потужної та досконалої.

Тепер підприємець хоче запустити власну платформу штучного інтелекту TruthGPT, щоб кинути виклик OpenAI та Google. Основною претензією Маска щодо існуючих інструментів є політкоректність та ліберальність. На думку американця, ШІ вміє брехати, що свідчить про потенційну небезпеку для людства. Водночас Ілон звинуватив співзасновника Google Ларрі Пейджа у несерйозному ставленні до безпеки ШІ.

"Я збираюся запустити щось, що я називаю "TruthGPT", або максимально правдивий ШІ, який намагається зрозуміти, як працює світ. Це може стати найкращим шляхом до безпеки, який навряд чи знищить людей", – розповів Ілон Маск.

Зауважимо, мільярдер у 2015 році був одним зі співзасновників OpenAI, але у 2018-му вийшов зі складу ради директорів. Як сам пояснював, це рішення обумовлено необхідністю більше зосередитися на Tesla і SpaceX.

Наразі не лише Маск просить розробників ChatGPT зупинитися та взяти паузу в розробці потужнішої системи. До закликів приєдналося чимало експертів зі штучного інтелекту, які побоюються, що нейромережа призведе до ризиків для суспільства.

Винагорода за помилки

Інструментом користуються мільйони людей по всьому світу, тож розробники вирішили максимально вдосконалити існуючу систему. Вони запропонували грошову винагороду юзерам, які будуть тестувати чат-бот і шукати різні баги, збої, помилки тощо.

Розмір фінансового забезпечення залежить від серйозності знайдених проблемних місць. Мінімально користувачі зможуть отримати 200 доларів, максимально – 20 тисяч доларів за виявлені вразливості. Зауважимо, виплата не поширюється на шкідливий чи неправильний контент, створений ChatGPT.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що ChatGPT назвав 10 професій, які можуть зникнути через штучний інтелект. Також ми повідомляли, що відповів штучний інтелект ChatGPT на питання про гроші, долар, інвестиції та крипту.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.