Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Чому до вас не повертаються клієнти – підприємці розповіли про головні помилки

Pro Гроші розбиралися, на що клієнти часто звертають увагу та чому деякі з них не готові до вас повертатися

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Клієнти хочуть бути важливими

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні багато закладів, магазинів тощо хочуть бути найкращими у своїй ніші, тому для того, аби втримати клієнта, пропонують різноманітні знижки, акції та бонуси. Однак не завжди вдається зробити все так, щоб клієнт знову повернувся.

Редакція Pro Гроші поспілкувалася з кількома підприємцями з Дніпра та дізналася, чому клієнти не повертаються.

"Невиправдано дорого"


Насправді це найпоширеніша причина, чому клієнти не повертаються. Власниця магазину одягу розповіла, що вона часто стикається з такими ситуаціями, оскільки ціновий сегмент її магазину вище середнього.

Так, людина може зайти до магазину, придбати сорочку за 1 700 гривень, піти та більше не повернутися. Чому? Все просто – для неї це зависока ціна за такий товар. Однак, ми впевнені у якості речей, які продаємо за такі гроші. Ми на ринку вже більш ніж 5 років і за цей час ми не почули жодного негативного відгуку про якість товару, – каже Христина.

Загалом люди шукають щось гарне, якісне та дешеве, але такого не буває, якийсь фактор точно не сподобається покупцеві. Тому люди, які знаходяться в пошуку ідеальних речей, зазвичай не повертаються туди, де, на їхню думку, "невиправдано дорого".

Ставлення персоналу до відвідувачів


Персонал закладу – це його візитна картка. Відвідувачам потрібно розуміти, що вони важливі, тоді зросте шанс, що вони залишаться саме з вами. Однак, іноді поведінка персоналу залишає бажати кращого.

Співзасновник мережі кав'ярень у Дніпрі поділився з нами своєю фатальною помилкою, через що ледь не втратив усіх гостей закладу.

Колись на співбесіду до нас прийшов дуже ввічливий хлопець, з великим досвідом роботи, ми його взяли на роботу, оскільки подумали, що це кращий кандидат. Проте, вже через місяць мені почали дзвонити колеги та вимагати його звільнення. Ми були шоковані, – розповів Володимир.

Виявилося, як тільки власники виходили за межі кав'ярні, хлопець починав поводити себе дуже агресивно із гостями, хамити їм та неповажливо ставився до своїх колег.

Ми звільнили того хлопця і зараз намагаємося слідкувати за роботою кожного нашого бариста, аби не повторювалися такі неприємні ситуації, – каже співзасновник закладу.

Відсутність додаткових "плюшок"


Щоб втримати клієнта, потрібно бути цікавими та відрізнятися чимось від інших брендів. Керуюча спортивного магазину розповіла нам, чому відсутність додаткових "плюшок" може відвернути від вас клієнта.

Наприклад, є два спортивних магазини з однаковим товаром та ціновим сегментом. Як покупцю обрати, де саме йому придбати необхідний товар? Все просто, він залишиться там, де присутня програма лояльності до клієнтів, це може бути знижка, акційна пропозиція, бонусна картка тощо. Тобто, якщо ви не зацікавите клієнта, то можете не чекати його повернення, – каже Єлизавета.

Тобто, зазвичай клієнти не вертаються з особистих переконань, комусь дорого, комусь не сподобалось обслуговування, а хтось шукає вигіднішу покупку. Але навіть з таких ситуацій можна вийти – просто будьте цікавими для кожного.

Раніше ми розповідали, про що ви навіть не здогадуєтесь, відвідуючи магазин. Також ми писали, як у магазинах найчастіше дурять українців.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.