Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Багатьом українцям це не сподобається: яке важливе правило запроваджує Rozetka

Найбільший вітчизняний інтернет-магазин запроваджує важливу зміну, яка торкнеться усіх клієнтів

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Які правила змінює Rozetka з вересня

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Український рітейлер Rozetka встановив розцінки для мінімальних замовлень.Так, відтепер розмір мінімального замовлення становитиме 200 гривень.

Інформація про це з'явилася у довідковому центрі інтернет-магазину.

Отже, тепер покупцям потрібно замовляти товари саме на цю суму, аби їх доставили до пунктів видачі або поштовим операторам.

Rozetka оголосила про вартість мінімального замовлення
Rozetka оголосила про вартість мінімального замовлення
Фото: Rozetka

Цікаво, що Rozetka офіційно не повідомляла, що впроваджує нові правила. Інформація є лише у довідковому центрі інтернет-магазина.

Наприклад, в останній місяць літа в інтернет-магазині не існувало, також не було інформації про суму мінімального замовлення.

Доставка товарів у Польщу

Восени минулого року Rozetka оголосила, що починає доставляти товари у сусідню країну. Але доставка доступна не для всіх категорій товарів, а вартість замовлення не повинна перевищувати 150 євро через митні обмеження.

Замовлені товари прибуватимуть у найближче до клієнта поштове відділення в Польщі, а усі деталі отримувач дізнається в смс-повідомленні.

Нові правила для інтернет-магазинів

Українські інтернет-магазини розкриватимуть усю основну інформацію про свою продукцію та підприємство загалом. За словами очільника парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева, відповідну умову передбачає нова редакція закону "Про захист прав споживачів".

До того ж в Україні планують запровадити електронні гарантійні документи, а суперечки між продавцями та покупцями поза судовим порядком.

Що змінилося на пошті

Нещодавно Кабмін України прийняв постанову № 958, якою заборонив надсилати поштою деякі предмети та товари. Так. під заборону потрапили:

  • національна валюта (крім нумізматичних монет та їх колекцій), іноземна валюта;
  • харчові продукти, термін придатності яких не перевищує 10 днів;
  • алкогольні напої із вмістом етилового спирту понад 8,5 відсотка об'ємних одиниць, тютюнові вироби, рідини для електронних сигаретах без марок акцизного податку встановленого зразка;
  • зброю, легкозаймисті або інші небезпечні, токсичні, радіоактивні, їдкі, отруйні речовини, ртуть, кислоти;
  • тварин та отруйні рослини;
  • спеціальні технічні засоби негласного одержання інформації, біологічні агенти тощо.

Відповідні зміни запроваджуються з вересня.

Раніше ми пояснювали, через які покупки в інтернеті можна опинитися за ґратами. Також ми писали, які три товари потрібно обов'язково придбати на зиму.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.