Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Стосується кожного водія: як і чому потрібно готувати автомобіль до осені

Перед початком кожного сезону українським водіям варто дотримуватися певних правил, аби автомобіль працював справно

Фото:  Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Підготувати свої автівки водіям потрібно ще до сезону дощів, аби потім не витрачати зайві гроші на ремонт

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Найбільший ризик для автомобілів восени – це сезон дощів. Саме тому водіям впродовж першого осіннього місяця важливо підготувати свій транспортний засіб до мінливої ​​та дощової погоди.

Редакція сайту Pro Гроші розповідає, як водіям підготувати свій транспортний засіб до осені.

Як підготувати автомобіль до осені: корисні лайфхаки

Кондиціонер. Почати можна з перевірки кліматичної системи вашої машини. Справний кондиціонер важливий восени не менше, ніж влітку. У прохолодну та вогку погоду вікна автівки часто "пітніють", а рятує від цього лише кондиціонер. А ще дуже важливо підтримувати тепло у салоні, тому справна пічка обов'язкова для комфорту пасажирів та водія.

Склоочисники. Їх варто змінити заздалегідь, особливо якщо ресурс вашої щітки майже вичерпаний. Під час дощу якісні склоочисники точно стануть у пригоді водію, адже від них залежить видимість на дорозі.

Лампи. Обов'язково перевірте, чи справно працює оптика – усі лампи мають працювати. Коли їхатимете по трасі у дощ, вас мають бачити інші водії, так ви уникнете аварій. У цьому допоможе увімкнене світло фар.

Кузов. Важливо ретельно перевірити колісні арки, краї капота та багажника, а також "крила" автомобіля. Тут, як правило, з'являються подряпини, а від тривалого впливу води навіть незначні ушкодження перетворяться на серйозні проблеми. До сезону дощів треба обробити ці елементи автівки антикорозійними засобами.

До того ж не варто забувати, що кермувати автомобілем значно важче у холодну пору року, ніж влітку. Тому водіям варто подбати про надійну гальмівну систему, щоби зменшити ризик потрапити у небезпечну ситуацію.

Для чого потрібно мити двигун

Так можна зменшити ризики різноманітних поломок, які виникають через пил та бруд. А ще, якщо помити мотор, то можна помітити усілякі патьоки робочих рідин.

Двигун варто мити двічі на рік. Робити це можна самостійно або за допомогою фахівців. Найкраще це робити навесні або восени. Але не забувайте, що в несприятливих умовах неправильно вимитий двигун може зазнати впливу корозії.

Також перед тим, як братися за миття двигуна, визначтеся з засобами для чищення. А ще краще — мийте двигун з допомогою апарату високого тиску. А ось важкодоступні місця мотора миються за допомогою пензлів різного розміру.

Раніше ми писали, як в Україні зміняться правила отримання водійських прав. Також ми розповідали, які права на АЗС є у кожного водія.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.