Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Жартівник року? Яку несподівану функцію приховав Ілон Маск в автомобілях Tesla

Розповідаємо про цікавинку в автомобілях Tesla, яку відкрив один із хакерів, який досліджував програмне забезпечення

Фото: Unsplash, AP NEWS. Колаж: Pro Гроші

Хакер програмного забезпечення Tesla знайшов прихований режим в автомобілях Ілона Маска

Фото: Unsplash, AP NEWS. Колаж: Pro Гроші

У гендиректора Tesla та мільярдера Ілона Маска, схоже, є власний надсекретний режим водія. Вода допомагає керувати автівками Tesla без рук.

Як пише The Verge, функція має назву Elon Mode, її відкрив хакер програмного забезпечення Tesla.

Він не тільки знайшов Elon Mode, а ще й протестував функцію, а результатами поділився на Youtube. Хакер не розкрив усі налаштування надсекретного режиму в Tesla, але зазначив, що дійсно існує.

За його словами, якщо користуватися режимом автопілота у Tesla, водію доведеться час від часу рухати кермо. Так він підтвердить системі, що слідкує за дорогою.

Але під час майже 600-мильного тесту на Elon Mode хакер не помітив жодних збоїв. Отже, цей режим дозволяє водіям не стежити за дорогою під час поїздки – автомобіль самостійно їхатиме до заданої точки.

Втім хакер все ж наводить деякі зауваження: система, як і раніше, випадково змінює смугу руху і в підсумку їде повільно по шосе.

Цікаво також, що автомобіль з увімкненою системою Elon Mode не вимагав від водія жодної уваги під час використання програмного забезпечення Tesla Full Self-Driving (FSD). FSD — це вдосконалена система допомоги водієві на основі зору Tesla. Вона ще перебуває на стадії бета-тестування, але наразі доступна всім, хто заплатив за цю опцію від 15 тисяч доларів.

Як змінилися доходи Tesla

Компанія, яка колись вважалася чи не найбільшою невдахою в автомобільній промисловості, у 2022 році залишила позаду свої основних конкурентів у прибутку на один автомобіль.

У III кварталі минулого року Tesla заробила 15 653 доларів валового прибутку на автомобіль. Це удвічі більше, ніж у Volkswagen AG, у чотири рази більше, ніж у Toyota Motor Corp, та вп’ятеро перевищує показник Ford Motor. Co.

Компанія інвестувала значні кошти в нову технологію виробництва, і саме це є підґрунтям переваг у собівартості продукції компанії.

Щоб контролювати витрати на виробництво, Tesla інвестувала значні кошти в нову технологію виробництва — наприклад, використання великих відливків для заміни дрібних металевих деталей

Раніше ми пояснювали, чи підходять автомобілі Tesla для українських доріг. Також ми розповідали, скільки коштує Tesla в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.