Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Завоювали серця українців: які моделі авто купують найчастіше

Пропонуємо дізнатися, які нові автомобілі мали великий попит серед українців у жовтні 2023 року

Фото: Renault

Найчастіше українці купують Renault Duster

Фото: Renault

На тлі загальної динаміки автомобільного ринку в Україні, жовтень 2023 року виділяється особливим позитивним трендом. За останній місяць попит на нові автомобілі значно зріс.

Про це свідчать дані Укравтопрому.

У жовтні 2023 року в Україні зареєстровано понад 5,7 тисячі автомобілів з салону, що являє собою істотний приріст у розмірі 83% у порівнянні з жовтнем попереднього року. Ба більше, десять найпопулярніших моделей в Україні склали 37% ринку нових легкових автомобілів.

На вершині рейтингу залишається популярний компактний кросовер Renault Duster. Ця модель лідирує вже не один місяць і має стабільну популярність серед українських автолюбителів. В жовтні 2023 року було продано 387 нових Renault Duster.

Поступово до звання лідера ринку наближається електричний Volkswagen ID.4. Така тенденція свідчить про зростаючий інтерес до екологічно чистих технологій. За жовтень поточного року було реалізовано 366 автомобілів цієї моделі. Нижче у рейтингу ви зможете дізнатися про інші бестселери минулого місяця.

Найпопулярніші нові автомобілі в Україні, од
1
Renault Duster Renault Duster
387
2
Volkswagen ID.4 Volkswagen ID.4
340
3
Toyota RAV4 Toyota RAV4
217
4
Nissan Qashqai Nissan Qashqai
156
5
BMW X5 BMW X5
156
6
Skoda Kodiaq Skoda Kodiaq
137
7
Toyota Camry Toyota Camry
129
8
Hyundai Tucson Hyundai Tucson
127
9
Mazda CX-5 Mazda CX-5
125
10
Land Cruiser Prado Land Cruiser Prado
125

Варто зазначити, що ці дані відображають загальний настрій споживачів, їхні вподобання і попит на різні класи та бренди автомобілів.

З якими проблемами можуть зіткнутися власники електрокарів

У світі зростає популярність електричних автомобілів. Проте їх використання при низьких температурах може призвести до скорочення запасу ходу на 40-60%. Про це свідчить дослідження, у якому брали участь 48 різних моделей, включаючи Polestar, Tesla, Geely, Porsche, Volkswagen, Audi та інші.

Китайський Wuling Hongguang Mini EV продемонстрував найкращу витривалість, подолавши -20 градусів і проїхавши 103 км при запасі ходу в 170 км. Таким чином, власникам електричних автомобілів рекомендується зберігати їх у теплих приміщеннях або гаражах у зимовий період.

Раніше ми повідомляли, що в автошколах України запроваджують важливе правило. Також ми писали, яких помилок не варто припускатися при купівлі автомобіля.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.