Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Яка поширена помилка водіїв призводить до незапланованого ремонту авто

Розповідаємо про те, якого простого правила варто дотримуватися усім українським водіям

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Водії можуть продовжити життя свого автомобіля

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Певні лайфхаки можуть "подарувати" ще кілька років життя вашому автомобілю. Саме тому варто дотримуватися їх вже зараз. Також експерт нагадує про ще одне правило, яке особливо стосується власників дизельних автомобілів.

Про це пише видання Express.

За словами автомобільного експерта Джеремі, певна звичка водіїв може призвести до несправностей, усунення яких буде доволі дорогим. Вона полягає в тому, що не варто чекати, поки рівень пального в баку дійде до мінімуму. Адже якщо ви будете це робити постійно, ви спалите пальний насос.

"Причина у тому, що паливо у вашому баку фактично охолоджує пальний насос. Тому, якщо він постійно працює на порожньому баку, він буде перегріватися набагато більше, а потім в кінцевому підсумку вийде з ладу занадто рано", – пояснює експерт.

І хоча блогер радить дотримуватися цього простого правила усім водіям, воно особливо важливе для власників дизельних автомобілів. Адже більшість сучасних дизельних двигунів використовують пальне для змащування насоса та форсунок.

Це означає, що вичерпання пального може призвести до довготривалих пошкоджень.

Як заощаджувати гроші на пальному

В Україні вартість пального постійно зростає. Але водії можуть все-таки трохи заощадити. Для цього необхідно дотримуватись цих правил:

  • регулярно обслуговувати автомобіль;
  • зменшити використання кондиціонера;
  • уникати перевищення швидкості;
  • користуватися круїз-контролем;
  • обирати правильний вид пального.

Що відбуватиметься з цінами на пальне взимку

Раніше ми вже неодноразово писали, що ця зима може бути важкою, адже існує ризик повторних відключень електроенергії. Тому вже зараз багато людей купують генератори, що працюють від пального. Аналітик компанії "Нафторинок" Олександр Сіренко в коментарі сайту Pro Гроші говорить, що робити точні передбачення про ціни та попит на пальне взимку ще зарано. Але варто починати готуватися до зимового періоду вже зараз.

Також наразі можна припустити, що якщо великого попиту на пальне не буде, ціни на нього залишаться стабільними. Проте слід враховувати інші фактори, які можуть вплинути на вартість пального до настання зими.

Що стало причиною зростання цін

Цінники на бензин та дизель можуть збільшитися на 2-3 гривні. Це пов'язано з глобальною ситуацією на ринку нафти та газу. Також збільшення вартості зумовлено з вичерпанням запасів дешевого пального на заправках.

Сайт Pro Гроші вже розповідав, як українцям краще сплатити штраф за порушення правил дорожнього руху. Ще ми писали про те, для яких видів транспорту українцям не потрібне водійське посвідчення.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.