Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Як провести діагностику автомобіля за допомогою скріпки – лайфхак для водіїв

Важливо пам'ятати, що такі методи діагностики застосовуються лише на вживаних автомобілях

Фото: pexels. Колаж: Prо Гроші

Автомобілісти можуть перевірити машину завдяки простому предмету

Фото: pexels. Колаж: Prо Гроші

Водії знають, що за автомобілем потрібен постійний догляд, аби не було частих поломок. Однак іноді цього не уникнути. Трапляються ситуації, що машина ламається прямо в дорозі. Виходить, до СТО далеко, а необхідних інструментів під рукою немає. Але в такі випадки провести діагностику допоможе звичайна канцелярська скріпка.

Про це пише "Апостроф".

Одним із типових випадків, коли під час поїздки вентилятор охолодження двигуна перестав запускатися. Але через деякий час він раптом оживає. Це може призвести до перегріву силового агрегату.

Для того, щоб розвʼязати проблему варто відкрити капот і подивитися на блок реле та запобіжників. Спочатку перевірте працездатність вентилятора. Для цього не потрібно ніяких спеціальних пристроїв. Вам буде досить звичайної скріпки.

Подивіться на зворотний бік кришки блоку запобіжників. Там є схема, по якій можна зрозуміти які реле відповідають за роботу вентилятора. Як правило, їх два – для першої та другої швидкостей.

Далі треба витягнути одне з реле та замкнути його контакти. Зробити це за допомогою звичайної скріпки. Але щоб у процесі вас не вдарило струмом, то краще робіть усе в рукавичках. Якщо лопаті крутяться тільки в одному випадку, значить, одне з реле потрібно міняти.

Важливо пам'ятати, що такі методи діагностики застосовуються лише на вживаних автомобілях. І, якщо у вас авто до 2017 року випуску, то можете використовувати даний лайфхак.

Що може бути за керування в стані сп’яніння

Раніше ми вже пояснювали, якщо поліцейські затримали вас за кермом, коли ви були пʼяні, то на вас складуть протокол, а також ви можете понести покарання.

  • За ч. 1 ст. 130 (Керування транспортним засобом особою в стані сп’яніння або відмова від проходження огляду на стан сп’яніння) КУпАП – штраф 170 00 гривень із позбавленням права керування на 1 рік.

  • За ч. 2 ст. 130 (Повторне протягом року керування в стані сп’яніння) КУпАП – штраф 34 000 гривень із позбавленням права керування на 3 роки з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого або адмінарешт на 10 діб з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

  • За ч. 3 ст. 130 (Третє та наступні протягом року керування в стані сп’яніння) КУпАП – 51 000 гривень із позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією транспортного засобу або адмінарешт на 15 діб із позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією транспортного засобу.

  • За ч. 4 ст. 130 (Вживання особою, яка керувала транспортним засобом, після ДТП за її участю, алкоголю, наркотичних засобів, психотропних речовин, лікарських препаратів до проведення відповідного огляду) КУпАП – 34 000 гривень або адміністративний арешт на строк 15 діб із позбавленням права керування на три роки.

Більше – тут.

Раніше ми вже повідомляли вам про те, за що переселенцям можуть виписати штраф. Також сайт Pro Гроші вам пояснював, за яке порушення в Україні наразі почали штрафувати водіїв.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.