Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Врятує кожного водія: як не залишитися без грошей та автівки після заправки на АЗС

Розповідаємо про найпоширеніші помилки серед усіх водіїв під час заправки автомобілів

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Деякі водії занадто намагаються занадто швидко заправити авто, тож ризикують його зламати

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Деякі водії, коли приїжджають на автозаправну станцію (АЗС), дуже поспішають заправити свій автомобіль. Та через цей вони ризикують надовго залишитися без своєї автівки.

Редакція сайту Pro Гроші вирішила розповісти, як безпечно і правильно заправляти автівки.

Вимикайте двигун під час заправки

Це перша вимога пожежної безпеки. Наприклад, запалювання може працювати з перебоями, двигун "троїти", а частина незгорілого палива виходитиме через вихлопну трубу з іскрами.

Отож, якщо заправляти автівку з увімкненим двигуном, то є ризик, що іскра з вихлопної труби або розряд статичної електрики спричинить пожежу.

Не заправляйте бак на повну

Якщо залити багато бензину у бак, то зріджене пальне може потрапити у вугільний фільтр для пари. А це негативно вплине на роботу автомобіля, пошкодить двигун, а водію доведеться витрачати гроші, щоби відремонтувати автівку. і

Також якщо доводиться їхати вибоїстою дорогою із повним баком палива, бензин може витікати з бака через пробку або вентиляційні клапани. Таким чином, бензин може потрапити, наприклад, на гальмівну систему, і виникне загоряння.

Правильно обирайте пальне

Для заправки більшості автомобілів потрібні бензин чи дизель. Але іноді водії вирішують, що можна заправити свою автівку іншим видом пального.

Якщо воно потрапило у паливну систему, коли двигун не працював, то ситуацію ще можна виправити. Але якщо ви зрозуміли, що скоїли помилку вже після від'їзду з АЗС, тоді доведеться промивати усю паливну систему.

Не поспішайте користуватися паливним пістолетом

Іноді водії тиснуть на газ ще до того, як працівник АЗС вийняв заправний пістолет з горловини паливного бака. В результаті за ремонт поламаного обладнання доведеться заплатити.

Також обрив заправного шланга в такій ситуації приписується до ДТП, яку доведеться оформляти, або розв'язувати проблему з керівництвом АЗС на місці.

Яких правил потрібно дотримуватися водіям влітку

Слідкувати за кондиціонером. Зрозуміло, що влітку на вулиці буває дуже спекотно, тому водії, коли сідають у нагрітий сонцем салон автівки, одразу ж вмикають кондиціонер. І це помилка.

Спочатку варто провітрити салон, адже поспіх із включенням кліматичного приладу підвищує навантаження на двигун.

Вода завжди має бути в машині. Якщо під час спеки довго не пити рідину, існує ризик втрати концентрації та погіршення самопочуття, а це може призвести до трагічних наслідків.

Раніше ми розповідали, які документи потрібні, щоб зареєструвати авто з-за кордону. Також ми писали, яких помилок припускають громадяни під час іспиту на отримання посвідчення водія.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.