Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Автівка з-за кордону: які документи потрібні для реєстрації машини

В МВС дали поради українцям, які планують або вже купили транспортний засіб, завезений з-за кордону

Фото: УНІАН, Pixabay. Колаж: Pro Гроші

При першій реєстрації вживаної автівки необхідно пройти експертне дослідження

Фото: УНІАН, Pixabay. Колаж: Pro Гроші

Українці часто купують вживані автомобілі, завезені з-за кордону, адже це приваблива альтернатива новій машині. Проте після такої покупки необхідно виконати певні вимоги щодо реєстрації.

В Міністерстві внутрішніх справ України розповіли, які для цього потрібні документи.

Як зареєструвати імпортований вживаний автомобіль

Перш за все, варто зазначити, що реєстрація вживаного транспортного засобу здійснюється у Сервісному центрі МВС, який розташований в зручному для вас місці. Це може бути місто, де ви проживаєте, або те, що знаходиться ближче до кордону.

Для успішної реєстрації вам знадобляться такі документи:

  • оригінал паспорта;
  • ідентифікаційний номер (ІНН);
  • документ на транспортний засіб;
  • документ про правомірність придбання транспортного засобу – це може бути договір купівлі-продажу або інший документ, який засвідчує легальність покупки;
  • митні документи – вам доведеться пред'явити митну декларацію або інші документи, які засвідчують сплату мита при ввезенні автомобіля в країну;
  • сертифікат відповідності – цей документ підтверджує, що ваш автомобіль відповідає стандартам безпеки та екології;
  • висновок Експертної служби МВС про транспортний засіб – перед реєстрацією вам доведеться пройти експертне дослідження вашого автомобіля.

Важливо зазначити, що при першій реєстрації автомобіля з-за кордону ви обов'язково повинні пройти експертне дослідження. Це необхідно для підтвердження технічного стану та безпеки автомобіля. Дізнатися приблизну вартість цієї послуги можна на офіційному вебсайті МВС.

Усі ці документи дозволять вам зареєструвати вживаний автомобіль, завезений з-за кордону, в Україні та легально керувати ним на дорогах країни. Цей процес може здатися складною процедурою, але надаючи всі необхідні документи, ви зможете насолоджуватися їздою на своєму новому автомобілі без зайвих перешкод.

Раніше ми повідомляли, яких помилок постійно припускаються українці під час складання іспитів на посвідчення водія. Також ми писали, які моделі автомобілів з Китаю найчастіше обирають українці.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.