Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Водіям приготуватися: у Верховній Раді пропонують запровадити нові штрафи

Розповідаємо про те, які нові штрафи пропонують запровадити у Верховній Раді

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

За дрифт можна отримати штраф

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Депутати пропонують штрафувати українців за не зовсім стандартні правопорушення. У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, який передбачає покарання за дрифт на дорогах.

Про це свідчить законопроєкт №9642.

Яке покарання можна отримати за дрифт на дорогах

Народні депутати України зареєстрували законопроєкт №9642. Він передбачає покарання для водіїв транспортних засобів, які здійснюють дрифтування на дорогах та тим самим створюють небезпечні ситуації для інших учасників дорожнього руху.

Відомо, що відтепер за дрифтування хочуть накладати чималі штрафи. У випадку, якщо правоохоронці зафіксують таке порушення, водію доведеться заплатити 8 500 грн. Якщо ж це знову повториться протягом року — штраф збільшиться вже до 17 000 грн. Також керманич залишиться без водійських прав на термін від шести місяців і до одного року.

Представники Верховної Ради пропонують внести наступні зміни у Кодекс України про адміністративні правопорушення:

  • порушення водієм Правил дорожнього руху, шо виражається у навмисному занесенні автомобіля (тобто дрифті) тягне за собою штраф, розмір якого складатиме п'ятсот неоподатковуваних мінімумів громадян;
  • повторне порушення водієм Правил дорожнього руху, шо виражається у навмисному занесенні автомобіля (тобто дрифті) тягне за собою штраф, розмір якого складатиме п'ятсот неоподатковуваних мінімумів громадян;
  • також потрібно з'ясовувати наміри водія щодо дрифтування.

Самі автори законопроєкту вважають, що його прийняття може дуже позитивно вплинути на безпеку дорожнього руху.

Яке покарання можна отримати за ксенонові фари

Раніше ми писали про те, що водії, які самостійно замінюють лампи фар на своєму транспортному засобі, можуть отримати чимале покарання. Мова йде про тих, хто встановлює ксенонові, галогенові або ж світлодіодні фари.

У випадку, якщо водій транспортного засобу "попадеться" правоохоронцям на такому порушенні вперше, йому буде загрожувати штраф в розмірі 510 грн. Це передбачено частиною 2 статті 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Також у такому випадку вступить в дію і частина 1 статті 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення (керування автомобілем, який переобладнаний з порушеннями відповідних правил, норм і стандартів), згідно з якою водій отримає покарання в розмірі 340 грн. Проте, у випадку повторення передбачено позбавлення водійських прав на термін від 3-х до 6 місяців.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, яке покарання можна отримати за відсутність техогляду. Також ми повідомляли про 10 додаткових причин, через які можна отримати штраф.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.