Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Водії про це забувають! Як підготувати авто до зими

Починати підготовку треба з шин, адже слизькі дороги найчастіше стають причиною аварій

Колаж: Pro Гроші

Ваше авто варто перевірити

Колаж: Pro Гроші

Взимку холод завжди випробовує вашу машину на міць, тому її необхідно підготувати заздалегідь.

Розповідаємо, як підготувати автомобіль до всіх можливих погодних умов.

Змініть гуму на колесах

Це перше з чого варто починати підготовку. Саме слизькі дороги найчастіше стають причиною ДТП. Тому не змінювати гуму не лише безвідповідально, а небезпечно для життя.

Перевірте акумулятор

В умовах холоду акумулятор може не завестися, а це перший дзвіночок, що його потрібно замінити. Середній термін життя акумулятора становить від трьох до п'яти років, тому стежте за його віком.

Якщо ваш акумулятор ще не час замінювати, то перевірте дроти та клеми на знос і корозію. Якщо на клемах видно білий наліт, то це корозія. У такому випадку вам допоможуть вода, кухонна сода та зубна щітка.

Забезпечте хорошу видимість

Взимку на вікнах машини може утворюватися конденсат. Це означає, що під час хурделиць на дорозі буде мало що видно. Якщо ж на вашому лобовому склі є маленькі дефекти, то краще усунути їх до настання холодів.

Не забудьте про перевірку двірників. Якщо після їхньої роботи на склі залишаються розводи, смуги води або забруднення, найімовірніше, гумки прийшли в непридатність. У такому випадку потрібно замінити склоочисники.

Перевіряємо масло та антифриз

Памʼятайте, якщо масло занадто густе, то воно повільно тече по деталях, що може викликати перегрів двигуна. Щоб взимку воно не густіло при низьких температурах, ви легко можете залити його з нижчою в'язкістю, яке дуже добре підходить для зими.

Щодо антифризу, то тут немає хитромудрих дій. Просто замініть на нього охолоджувальну рідину в радіаторі зі співвідношенням до води 50:50.

Гальма

Обов'язково перевірте гальмівну систему автомобіля. Це дуже важливо, адже взимку на слизьких дорогах гальмування дещо ускладнене.

Для цього гляньте гальмівну рідину в бачку. Долийте або замініть її, якщо це необхідно. При перевірці гальмівної рідини зверніть увагу на її колір і запах. У нормі вона жовта, темно-коричнева, червона або рожева та пахне спиртом.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що відбувається з цінами на АЗС. Також ми повідомляли, що в Україні змінять правила видачі водійських посвідчень та техпаспортів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.