Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Вартість бензину у Києві зросла після ракетних обстрілів – за скільки можна купити пальне

Найбільше підріс у ціні бензин А-92: порівняно з 7 жовтня вартість збільшилася на 1,35 грн за літр

Фото: РБК-Україна. Колаж: Pro Гроші

Ціни на бензин виросли, але водії стоять у черзі, щоб запастися пальним

Фото: РБК-Україна. Колаж: Pro Гроші

Масовані ракетні обстріли, яких завдала Україні армія окупантів 10 жовтня, спричинили хвилю паніки у населення, а точніше побоювання, що знову почнеться дефіцит палива на автозаправних станціях. Тож люди не жаліли часу, щоб стояти у довгих чергах навіть на фоні стрибка цін.

Тенденцію зміни вартості бензину представив моніторинговий портал Мінфін.

Протягом доби працівники АЗС намагалися впоратись з напливом відвідувачів, які вирішили запастися паливом через побоювання його відсутності. Людей не зупинив навіть той факт, що через ескалацію війни ціни у Києві та області пішли вгору.

У порівнянні з вартістю ресурсу, встановленою станом на 7 жовтня, відбулося подорожчання дизельного палива, бензинів А-95 та А-92. Наразі середня ціна дизпалива у столиці встановлена на рівні 52,86 грн.

Бензин А-95 коштує 48,75 гривень за літр. А-92 продають по 47,75 грн. До речі, саме він подорожчав найбільше з 7 жовтня, тоді цей вид палива можна було купити за 46,39 гривень за літр.

Що стосується цін на популярних в Україні заправках, зокрема ОККО та WOG, там встановили найдорожчий цінник. За дизель на АЗС попросять 55 грн, за бензин А-95 – 51 гривню в середньому.

Що буде далі з забезпеченням

Директор консалтингової групи А-95 Сергій Куюн просить українців не панікувати та не передбачати, що станеться дефіцит бензину через ракетні обстріли. Наразі палива не бракує, тож немає необхідності робити стратегічні запаси. Також продовжують надходити нові постачання, які по мірі необхідності будуть з'являтися на заправних станціях.

Проте експерт не називає можливу вартість пального найближчим часом, оскільки на ринок впливають чимало факторів, зокрема видобуток нафти. Як видно, ціни можуть зростати не тільки на фоні світових тенденцій, але й через ескалацію війни, проте дефіциту не передбачається у жодному випадку, навіть якщо вартість палива піде вгору.

Раніше сайт Pro Гроші писав, скільки шкіл і садочків зимуватимуть з теплом. Також ми повідомляли, скільки зараз коштує олія в Україні.

Більше про економічні прогнози читайте у нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.