Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ціни зростають невпинно: скільки зараз коштує олія в Україні

Розповідаємо, що відбувається з цінами на олію та скільки вона зараз коштує в різних супермаркетах

Фото: Уніан, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні здорожчала підсоняшникова олія

Фото: Уніан, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні стрімко зростають ціни на продукти харчування, тепер в цьому списку ще і соняшникова олія − здорожчання зафіксовано у великих супермаркетах країни.

Сайт Pro Гроші розповідає, на скільки зросли ціни на олію та яка наразі вартість.

Скільки коштує олія

За місяць спостерігається підвищення ціни в середньому на 1 гривню. Наразі вартість рафінованої соняшникової олії торгової марки "Олейна" зросла з 62,35 грн до 62,95 грн за 850 мл. Рафінована олія "Щедрий дар" здорожчала до 65,23 грн, раніше вона коштувала 63,57 грн за 850 мл.

За пляшку олії об'ємом два літри треба заплатити в середньому від 125,50 грн до 145,50 грн, це залежить від торгової марки та супермаркету, де цей продукт продається. Ціна за 5 літрів соняшникової олії становить в середньому від 333 грн до 396 грн.

Супермаркет Novus продає рафіновану олію "Олейна" за 62,19 грн (850 мл), олія торгової марки "Чумак" коштує 68,99 грн за 900 мл. Дешевше коштує олія Marka Promo – 51,99 грн за 850 мл. Пляшка рослинної олії об'ємом три літри в супермаркеті Novus коштує 229 грн.

Мережа супермаркетів "АТБ" іноді проводить вигідні акції та деякий товар продає з позначкою "ціна тижня". Під таку акцію потрапила торгова марка "Денко", три літри такої олії можна придбати за 194,17 грн. Пляшка рафінованої олії "Олейна" об'ємом 1,8 літра коштує 128,54 грн, а олія торгової марки "Щедрий дар" продається за ціною 228,78 грн за три літри.

Соняшникова олія торгової марки "Повна чаша" коштує 51,99 грн за 850 мл в супермаркетах "Сільпо". Вартість олії "Щедрий дар" та "Олейна" в цих магазинах становить 62,99 грн за 850 мл.

Раніше ми розповідали, скільки в Україні зараз коштують яйця. Також ми писали, де вигідніше купувати продукти, на ринку чи в супермаркетах. Більше про ціни на продукти читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.