Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Україні хочуть повернути "нульове розмитнення" авто: кому буде доступна послуга

Користуватися такими пільгами дозволять не всім українцям, а лише окремим категоріям громадян

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

"Нульове розмитнення" не передбачене для автівок, які були ввезені з РФ

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні зареєстровано законопроєкт №9058, який передбачає повернення пільгового розмитнення транспортних засобів. Однак таке "нульове розмитнення" буде доступно не всім українцям.

Про це повідомив член Комітету з питань бюджету Павло Бакунець в ефірі телеканалу "Рада".

Хто зможе користуватися "нульовим розмитненням"?

Йдеться про учасників бойових дій, які залучалися та брали безпосередню участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки та оборони країни. При цьому така пільга не розповсюджуватиметься на транспортні засоби, які мають походження з РФ.

Також зазначається, що у разі, якщо транспортний засіб був ввезений на митну територію України іншою особою за довіреністю від учасників бойових дій, то таке авто також підлягатиме "нульовому розмитненню".

Як зазначив Павло Бакунець, такі правила дуже важливі для потреб фронту, аби військовослужбовці мали змогу завозити з-за кордону автомобілі, які будуть необхідні Збройним силам.

"У Верховній Раді вже зареєстровано законопроєкт, під яким підписалися десятки народних депутатів, про те, щоб люди з посвідченням учасника бойових дій ввозили автомобілі з-за кордону без сплати ввізного мита", – зазначив народний депутат.

Він також додав, що це допоможе військовим використовувати автівки, ввезені з-за кордону, у власних потребах:

  • на фронті;
  • для повернення додому;
  • для пересування по місцях їх дислокації тощо.

При цьому варто зазначити, що у разі пільгового розмитнення авто не може бути відчужено та/або передано у володіння, користування або розпорядження (зокрема на підставі довіреності) третім особам протягом трьох років з моменту його державної реєстрації.

Як хочуть змінити в Україні принцип торгівлі вживаними авто?

Автори законопроєкту №9083 пропонують дозволити власникам автомобілів самостійно знімати з реєстрації транспортний засіб, для того, аби потім передати його суб'єкту господарювання для подальшого перепродажу.

Ба більше, перереєстрація транспортного засобу з субʼєкта господарювання на кінцевого клієнта перетвориться в державну реєстрацію транспортного засобу, тому вартість послуги не зміниться.

Раніше ми розповідали, про що забувають водії, змінюючи колір автомобілів. Також ми писали, які електромобілі в Україні купують найчастіше.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.