Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Німеччині вводять нові правила для українських водіїв – що зміниться у травні

У Німеччині після російської навали опинилися близько мільйона українців. Деякі наші громадяни прибували до країни на автівках, тепер для них дещо зміниться

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українцям у Німеччині доведеться проходити нову реєстрацію авто

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

У Німеччині домовилися скасувати правило, за яким українські водії на автомобілях з українськими номерами могли більше року вільно їздити по країні. Очікується, що остаточно питання про пільговий період для власників українських автомобілів вирішать у травні 2023 року.

Про це повідомляє видання DW.

Зазначається, що згідно з німецьким законодавством на автомобілях з іноземною реєстрацією по країні не можна їздити довше, ніж рік після приїзду. Після початку російської навали Німеччина прийняла близько мільйона українських біженців, деякі з них прибували до країни у 2022 році на автівках. Отже, ці люди тепер мають по-новому реєструвати свої автівки, щоби далі ними користуватися.

Зазначається, що рішення не продовжувати дію пільгового періоду для українських авто погодили представники земельних урядів з питань реєстрації автомобілів під час засідання комітету.

"Усі вважають, що коли спливає термін, потрібно пройти процедуру поставлення на облік. Це і наявність страхування і сплата податків, а також виконання вимог безпеки руху і реєстрації згідно з приписами щодо захисту даних", – зазначили у міністерстві транспорту землі Саар.

Як саме українські водії проходитимуть процедуру реєстрації транспортних засобів, стане відомо після міжвідомчого засідання, яке відбудеться у травні.

Що змінилося для українських водіїв у Польщі

Наприкінці минулого року в країні оновилися правила для водіїв. Зокрема, дію українського посвідчення водія продовжили до 31 грудня 2023 року, навіть якщо термін дії такого документа вже сплив.

"Це також стосується громадян, які в’їхали на територію Польщі автомобілем на державних реєстраційних номерних знаках України та мають свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, видане в Україні", – розповіли у Мінреінтеграції.

Автівки з правим кермом

Нещодавно у Верховній Раді з'явився законопроєкт, у якому пропонується дозволити реєстрацію автівок з правим кермом саме волонтерам, які ввозять транспортні засоби для ЗСУ та інших військових формувань. Дозвіл має діяти період воєнного стану та 90 днів після його скасування.

Додамо, що у Законі "Про дорожній рух" заборонена експлуатація транспортних засобів з правим кермом, оскільки це суперечить правосторонньому руху, затвердженому в Україні.

Раніше ми розповідали, у якому віці краще вчитися водінню. Також ми писали, про що найчастіше забувають водії на дорогах.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.