Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Не всі пам'ятають це правило: про що найчастіше забувають водії на дорогах

Іноді спірні питання виникають навіть у досвідчених автомобілістів, однак ми допоможемо в ньому розібратися

Колаж: Pro Гроші

У 2021 році в Україні сталося більше 150 000 аварій

Колаж: Pro Гроші

Коли всі думають про безпечну манеру водіння, то одразу розуміють, що це про перевищення швидкості чи неправильне маневрування. Однак іноді навіть у професіоналів автомобільного діла виникають спірні питання щодо деякий дій на дорозі.

Ми дізналися, про що найчастіше забувають водії.

Суперечки виникають, коли піднімається питання про те, чи потрібно поступатися велосипедисту на пішохідному переході. Більшість водіїв вважають, що цього робити не варто, інша ж частина має зовсім протилежне бачення цієї ситуації.

Пропускати чи не пропускати?

Аби відповісти правильно на це питання, треба звернутися до правил дорожнього руху, де вказано, що:

  • велосипед – транспортний засіб, крім крісел колісних, що приводиться в рух мускульною силою людини, яка знаходиться на ньому;

  • велосипедист – особа, яка керує велосипедом;

  • учасник дорожнього руху – особа, яка бере безпосередню участь у процесі руху на дорозі як пішохід, водій, пасажир, погонич тварин, велосипедист, а також особа, яка рухається в кріслі колісному.

Отже, згідно з ПДР, велосипед – транспортний засіб, а отже велосипедист, який ним керує, має дотримуватися всіх правил руху на дорозі, що і водії. Це доводить, що пропускати велосипедиста на пішохідному переході не обовʼязково.

Не забувайте про виключення!

Однак є випадки, коли велосипедиста все ж таки варто пропустити. Це відбувається тоді, коли він переходить дорогу разом з іншими людьми, а транспортний засіб котить поруч. В такому випадку велосипедист вже стає звичайним пішоходом.

Статистика ДТП в Україні

У 2021 році в Україні сталося більше 150 000 аварій. Це на 14% більше, ніж в 2020 році. Однак аварії із постраждалими зменшилися на 6%, а із загиблими – на 9%.

Встановлення камер автофіксації порушень ПДР взагалі ніяк не вплинули на кількість ДТП. Наприклад, в Києві та Київській області було найбільше камер, однак за 2021 рік кількість аварій зросла на 19%. Майже третина аварій від загальної кількості сталася саме в Київській області.

Також найбільший сплеск ДТП поліція зафіксувала в Івано-Франківській та Миколаївській областях. В обох регіонах кількість аварій збільшилась на 24%.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.