Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

"Укрзалізниця" запустила важливу онлайн-послугу для власників авто: як скористатися

Послуга доступна у шести українських містах – Києві, Львові, Ужгороді, Харкові, Одесі та Дніпрі

Фото: "Укрзалізниця". Колаж: Pro Гроші

Оформити перевезення автомобілів поїздом тепер можна онлайн

Фото: "Укрзалізниця". Колаж: Pro Гроші

На сайті "Укрзалізниці" з'явилася послуга з бронювання перевезення автомобіля у вагоні-автомобілевозі. Оформити заявку можна онлайн, а оплатити у багажних касах вокзалів шести українських міст.

Про це повідомили у пресслужбі "Укрзалізниці".

Заявку на перевезення автомобіля можна залишити на спеціальному сервісному порталі, який прорахує і забронює місце для вашої машини у вагоні-автомобілевозі.

Станом на сьогодні, такі вагони курсують наразі через Київ, Львів, Ужгород, Харків, Одесу та Дніпро.

Маршрути, на яких доступні перевезення авто. Фото: скріншот з сайту УЗ

Яка вартість перевезення

Ціна на транспортування залежить від ваги автомобіля та довжини маршруту. Вартість за одну тону – 1200 грн. Зазначимо, що в середньому вага легкових автомобілів близько 1,5 тони, тому власникам таких авто доведеться заплатити 1800 грн. Оформляючи заявку на сайті додатково сплачуються 150 грн за резервування місця у вагоні-автомобілевозі.

Важливим нюансом є також те, що існує обмеження по висоті автомобіля (не більше 1,7 м), тобто багато кросовери та позашляховики в автовозі не помістяться. В один вагон може поміститися до восьми машин загальною вагою 12 тонн.

Як оформити заявку

Потрібно зайти на спеціальний портал "Укрзалізниці" та заповнити особисті дані. Це слід робити дуже уважно, адже після оформлення заявки ви не зможете внести зміни.

Сервіс просить ввести вас прізвище, ім'я, по-батькові, номер телефону та адресу електронної пошти. Також потрібно обрати маршрут. Та ввести дані про транспортний засіб. А саме вказати марку авто та його вагу. Останній параметр можна дізнатися з техпаспорта.

Після цього оплатити оформлене замовлення можна в касах вокзалів, пред'явивши документи, що посвідчують особу. Також треба буде показати техпаспорт на ваш автомобіль.

Крім того, сервіс пропонує залишити додаткові коментарі про наявність речей у авто. Або ж в цьому полі можна вказати іншу важливу інформацію, якщо є така потреба.

Раніше ми писали про те, як поділитись технічним паспортом у "Дії" за допомогою послуги "Шеринг авто". Також сайт Pro Гроші розповідав про найбільш високотехнологічні бренди 2022 року.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.