Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українці можуть повторно отримати платіжки за газ: в Нафтогазі попередили споживачів

Розповідаємо, чому може повторно прийти платіжка за сплачений газ та як діяти в такій ситуації

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Рахунок за сплачений газ може прийти повторно

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці повинні сплачувати рахунки за користування комунальними послугами. Однак, навіть сумлінні громадяни, які вчасно сплачують комунальні платежі, можуть зіткнутись з проблемою, коли їм повторно надходять рахунки за газ, які вони вже сплатили.

Про те, чому можуть виникнути подібні ситуації, розповіли в Нафтогазі.

Представники компанії пояснили, що у випадку, коли споживач сплатив кошти за використаний газ, а згодом отримав повідомлення про заборгованість, скоріш за все клієнт не вказав особовий рахунок під час оформлення платежу.

"Виявилося, що споживач некоректно оплачував за спожитий природний газ, а саме не вказував у призначенні платежу свій особовий рахунок. Куди потрапляють гроші у таких випадках? Вони зберігаються на рахунку "до з'ясування"", — повідомили у Нафтогазі.

За таких умов, потрібно скласти акт звірки розрахунків з постачальником послуг, для того, щоб переконатись, що сплачені кошти були зараховані до особового рахунку клієнта. В Нафтогазі запевнили, що при умові надання клієнтом всіх необхідних документів, кошти можна перенести на правильний особовий рахунок, якщо вони були зараховані не правильно.

Також в компанії нагадали, що заборгованість може виникнути, якщо споживач не подає вчасно показники лічильника газу. Це відбувається, тому що оператор ГРС не має даних про фактично спожитий газ та передає дані як за розрахунковий об’єм. Щоб розв'язувати таку проблему, клієнту потрібно:

  • викликати оператора ГРС і провести контрольні вимірювання приладів обліку;
  • самостійно передати коректні показання лічильника.

Після того як Нафтогаз отримає коректні об’єми спожитого газу, зазвичай це відбувається наступного місяця, споживач отримає виправлену платіжку де можна буде побачити зменшену чи збільшену суму заборгованості.

Чому деяким українцям дублюються платіжки за газ

Користувачам мобільних застосунків "Приват24" можуть прийти повідомлення, де дублюються платіжки за газ. З такою проблемою звернулись у службу підтримки клієнти компанії, на що в Нафтогазі порадили: переглянути дані про стан власного рахунку через інші онлайн-сервіси підприємства.

"Рекомендуємо переглядати актуальну інформацію щодо стану рахунку за допомогою онлайн сервісів нашої компанії, а саме через: особистий кабінет, чат-боти GASUA у Viber/Telegram або Facebook Messenger, або зателефонувавши до нашого контакт-центру", — відповіли в компанії.

В Нафтогазі попередили, що дані в сторонніх сервісах можуть містити некоректну інформацію, а також порадили звернутись до онлайн підтримки Приват 24 для врегулювання цього питання.

Раніше ми писали, як можна подати актуальні показники лічильника газу без інтернету, а також чому колір полум'я під час згорання газу може помінятись.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.