Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Україні хочуть змінити принцип складання іспиту в автошколах – що чекає на кандидатів

Розповідаємо, як українці складатимуть практичний іспит на отримання посвідчення водія вже наприкінці 2023 року

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Кандидати на отримання водійського посвідчення зможуть складати практичний іспит необмежену кількість разів

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні хочуть запровадити певні зміни в процесі складання теоретичного та практичного іспиту на отримання посвідчення водія.

Про це повідомив керівник Головного сервісного центру МВС Микола Рудик під час наради з представниками автошкіл в Житомирській області.

Що зміниться для майбутніх водіїв?

Після запровадження відповідних змін українці зможуть складати практичний іспит на отримання посвідчення водія необмежену кількість разів. Наразі у кандидата є лише три спроби для складання практичного іспиту. У разі їх провалу йому доводиться заново проходити теорію, аби отримати ще три спроби для повторного складання практичного іспиту.

"МВС хоче, щоб кандидати мали необмежену кількість спроб складання практичного іспиту. Але таке буде можливе лише протягом 2 років – поки діє свідоцтво про закінчення автошколи", – каже Микола Рудик.

Також українці отримають можливість оформлювати талони попереднього запису на практичний іспит онлайн через сайт Головного сервісного центру МВС.

Зміни торкнуться також й терміну оскарження рішення екзаменатора, якщо кандидат з ним не буде згоден. Термін отримання відеозапису та заперечення результатів іспиту збільшать до 30 днів.

"Усі зміни відбудуться в рамках реформи сервісних центрів МВС. Початок цієї реформи заплановано на літо 2023 року, а вже наприкінці поточного року мають завершитись усі головні зміни. Мета реформи – зниження до мінімуму корупції при отриманні посвідчення водія", – зазначив керівник ГСЦ МВС.

Які ще зміни відбудуться в автошколах?

Нові зміни також передбачають контроль поведінки екзаменаторів та кандидатів за допомогою аудіо та відеозапису під час теоретичного та практичного іспитів:

  • класи, де відбуваються іспити, та автомобілі для іспитів обладнають спеціальними технічними системами;
  • вхід до екзаменаційного класу здійснюватиметься за допомогою Face-ID;
  • у самому класі буде чотири камери для контролю за всім приміщенням.

Під час складання практичного іспиту в авто буде присутня камера, яка також фіксуватиме поведінку екзаменатора та кандидата під час руху.

Раніше ми розповідали, як незабаром можна буде реєструвати авто. Також ми писали, що в Україні можуть скасувати обов’язкову процедуру для авто.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.