Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Штрафи для водіїв з автівками з-за кордону: за яке порушення точно покарають

Розповідаємо, за яке маловідоме порушення правоохоронні органи доволі часто штрафують водіїв та що їм із цим робити

Фото: Pexels

Чому водія можуть оштрафувати через одну з характеристик автівки

Фото: Pexels

Українських автомобілістів можуть оштрафувати за перевищення швидкості, за їзду у нетверезому стані або за вимкнені ходові вогні. Однак мало хто знає, що правоохоронці мають право виписати штраф за неправильний колір сигналу, який водій вмикає на автівці, коли планує виконати поворот.

Так, повідомляється, що усі "поворотники" на автомобілях мають відповідати нормам українського законодавства.

Особливо це стосується привезених з-за кордону автомобілів, зокрема зі Сполучених Штатів Америки. Річ у тому, що у цій країні є багато машин, з червоним сигналом повертання.

Але українська поліція вважає, що експлуатація таких автомобілів порушує ПДР та частину 2 статті 122 КУпАП. Тому водія за червоні покажчики можуть оштрафувати на 510 гривень. Тож водіям варто прибрати червоний колір у покажчиках поворотів, адже в Україні дозволяється лише жовтий колір.

Яке порушення не карається штрафом

Нещодавно ми вже пояснювали, що в автомобілі водія мають бути медична аптечка, справний вогнегасник та знак аварійної зупинки, який потрібно використовувати під час непередбачуваних подій на дорозі.

Якщо водій їздитиме без цих предметів тоді, як правило, його не мали б штрафувати, адже його дії не підпадають під ознаки адміністративного порушення згідно зі статтею 121 КУпАП.

Але існують випадки, які дозволяють поліції накласти штраф на воді. Наприклад, якщо водій займається пасажирськими перевезеннями, то у нього в салоні обов'язково мають бути згадані вище предмети.

Тому, якщо у транспортних засобах під час перевірки не знайдуть аптечку чи вогнегасник, водія оштрафують на суму у 680 гривень. Дізнатися більше про це можна у нашому матеріалі.

Що не можна робити після ДТП

Як правило правоохоронці, прибуваючи на місце аварії, оцінюватимуть поведінку водія до та після дорожньо-транспортної пригоди. Мова про вживання алкоголю одразу після ДТП. Цікаво, що за такі дії водія можуть покарати значно суворіше, ніж за те, що він сяде за кермо напідпитку.

Тому, за словами юристів, якщо водій вирішить посмакувати алкоголем одразу після аварії у присутності правоохоронці, йому загрожує штраф у розмірі 34 тисяч гривень. Ще його позбавлять водійського посвідчення: документ повернуть лише за три роки.

Раніше ми вже писали, що змінилося у процедурі видачі водійських посвідчень. Також ми пояснювали, коли автовласникам варто "перевзувати" свою машину.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.