Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Шкарпетки та котячий наповнювач: зимові лайфхаки для водіїв по догляду за авто

Якщо ви десь застрягли на трасі далеко від жвавих вулиць, то завжди в машині має бути певний набір речей

Колаж: Pro Гроші

Авто до зими необхідно підготувати заздалегідь

Колаж: Pro Гроші

Взимку у водіїв може виникнути чимало проблем з доглядом авто. Крім зміни гуми треба подбати про скло, склоочисники, двері та ручки.

Розповідаємо, як доглядати за авто взимку.

  • Для очищення скла без розводів необхідно завжди поряд мати губку, яку використовують для витирання шкільної дошки.
  • Швидко прибрати запотівання зі скла можна, опустивши його і впустивши трохи свіжого повітря в салон. Також нанесіть піну або гель для гоління на скло всередині салону та витерти її. Крем залишає шар на склі, блокуючи доступ до вологи.
  • Ще вологу добре допомагає усувати котячий наповнювач. Його потрібно залишити на ніч у салоні, висипавши у мішечок чи панчоху.
  • Перш ніж залишити машину на ніч, слід відкрити вікна, щоб впустити повітря.
  • Шкарпетки можна надіти на щітки піднятих на ніч двірників, тоді вони не заледеніють. Ще можна змочити м'яку тканину спиртом чи алкоголем та протерти всі лопаті двірників.
  • Якщо все ж таки вікна замерзли, то розв'язати проблему допоможе скребок для льоду, шпатель або будь-яка пластикова карта.
  • Найкраще паркувати авто у східному напрямку, звідки піднімається сонце на світанку. Тоді воно зігріє лобове скло і воно не замерзне.
  • Замерзлі ручки дверей варто протерти дезінфектором для рук, що швидко розтопить лід.
  • Щоб бічні дзеркала не змерзли, потрібно на ніч надіти на них пластикові зіп-пакетики.
  • На фари можна зверху нанести віск, який блокує доступ до снігу та води.
  • Якщо ви десь застрягли на трасі далеко від жвавих вулиць, то завжди в машині має бути подібний набір речей: свічка та сірники, які зігріють авто і дадуть світло, тепла ковдра, зарядка для телефону, обігрівачі для рук і ніг, ліхтарик, пляшка з водою та енергетичні батончики.

Як варто їздити під час туману

Рух у тумані має одну важливу у психологічному плані особливість – відсутність відчуття небезпеки. Ви не бачите загрозливих чинників, ніщо не заважає машині рухатися вперед, і через це водій поступово прискорюється.

Ситуація погіршується і тим, що через туман поверхня дороги стане мокрою, а тоді гальмівний шлях буде більше звичайного.

У таку погоду водії мають вмикати ближнє світло фар та задні габаритні вогні. Це не лише для того, щоб водій краще бачив дорогу. Тоді вас зможуть бачити й інші водії.

Розповідаємо детальніше, як варто їздити під час туману.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.