Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Щоб не переплачувати штрафи: як швидко перевірити борги за порушення ПДР

Щоб не забути про штраф і не натрапити на додаткові санкції, водіям необхідно періодично перевіряти їх наявність

Фото: patrolpolice.gov.ua, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Як перевірити наявність штрафів через телефон

Фото: patrolpolice.gov.ua, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Дізнатися розмір штрафу за порушення правил дорожнього руху можна за допомогою мобільного телефону. Дуже просто подивитися поточний стан за номером автомобіля, якщо маєте встановлений на гаджет додаток "Дія".

Сайт Pro Гроші розповідає, якими способами швидко перевірити наявність заборгованості.

Алгоритм перевірки в додатках

Спочатку авторизуйтесь в "Дії", після чого оберіть розділ "Послуги". Серед запропонованого натисніть на "Штрафи за порушення ПДР" або "Виконавчі провадження". На екрані одразу з’явиться актуальна інформація щодо боргу. Якщо жодних штрафів ви не отримували, то прочитаєте наступний текст: "У вас все добре. Штрафи сплачені або відсутні".

Також існує кілька окремих застосунків, які призначені безпосередньо для перевірки заборгованості за порушення ПДР. Наприклад, "Штрафи ПДР" та "Штрафи UA", алгоритм роботи яких схожий. Варто лише заповнити поля з інформацією про транспортний засіб, а саме — вказати номер автомобіля, додати дані про серію. Далі залишається натиснути на кнопку "Перевірити штрафи".

Як дізнатися про штраф у банківських додатках

Якщо ви маєте на телефоні Приват24 чи monobank, можна подивитися інформацію там. Заодно сплатити борг. У застосунку від ПриватБанку потрібно зайти у розділ "Сервіси", клікнути на "Платежі", потім обрати поле "Штрафи і порушення". Знову доведеться ввести дані про машину, а саме серію і номер техпаспорта, номерний знак автомобіля. Або ж, якщо маєте постанову про призначення штрафу, здійсніть пошук за серією та номером документа.

У додатку monobank процедура майже не відрізняється. Авторизуйтесь, натисніть на "Інші платежі", виберіть "Штрафи за порушення ПДР". Є можливість знайти заборгованість за постановою чи номером автівки. Дуже зручно відстежувати борги саме за інформацією про машину, адже часто водії навіть не знають, що вчинили порушення. Зате з часом будуть змушені платити набагато більшу суму, оскільки термін погашення минув.

Додамо також, що українці мають змогу дізнатися про штраф на сайті ГСЦ МВС (Головний сервісний центр Міністерства внутрішніх справ України). В такому випадку потрібно обов’язково вказати свій державний номер ТЗ, серію й номер паспорта/водійського посвідчення.

Нагадаємо, що для водіїв невдовзі можуть запровадити нові санкції, що стосуються правил безпечного перевезення тварин у транспортному засобі. Якщо поліція виявить порушення, то власник авто буде змушений заплатити 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (станом на лютий 2023 року становить 510 грн).

Раніше сайт Pro Гроші писав, що водії будуть задоволені, та розповідав про топ-15 недорогих авто в Україні з пробігом та "автоматом". Також ми повідомляли, як заправляти авто, щоб не довелося витрачати гроші на ремонт.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.