Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Прокат авто в Україні – недешеве задоволення: як економити на послузі

Щоб послуга оренди автомобіля не обійшлася у кругленьку суму, варто дотримуватися простих правил прокату

Колаж: Pro Гроші

В Україні можна брати на прокат авто: слідуйте порадам економії

Колаж: Pro Гроші

Прокат автомобіля в Україні може знадобитися з багатьох причин, наприклад, для ділової поїздки, під час туристичної подорожі чи навіть для одноразового відвідування магазину. Але щоб послуга не обтяжувала у фінансовому плані, варто дотримуватися певних правил оренди.

Про що саме йде мова, читайте у матеріалі Pro Гроші.

Здавалося б, які переваги можуть бути в автомобільному прокаті? Ну, до прикладу, клієнт отримує високу мобільність і комфорт, при цьому не турбуючись про технічне забезпечення транспорту. Не варто забувати про додаткові функції, як от навігатор, дитяче крісло, інтернет, чистий салон чи навіть персональний водій.

Звісно всі зручності коштують недешево, тож рекомендуємо користуватися практичними порадами економії.

  1. Якщо бронюєте автомобіль заздалегідь, можете розраховувати на меншу вартість послуги, приблизно до 10-15%. Замовляти машину безпосередньо перед користуванням – прямий натяк компанії на підвищення стандартного прайсу. До того ж, потрібну модель автівки легше підібрати завчасно, і не доведеться поспіхом бронювати лише те, що залишилося вільним.
  2. Зважайте на кількість пасажирів при виборі моделі. Немає потреби у кросовері на п’ятьох-шістьох осіб, якщо у салоні перебуватимуть лише двоє. Так можна зекономити на витратах палива.
  3. Порада у завчасному бронюванні також допоможе не прогледіти можливі знижки та акції, які часто впроваджують прокатні компанії. Додатковий час дозволить провести аналіз конкурентів й обрати варіант, що підходить вам по ціні та якості.
  4. Старайтеся не замовляти авто на вокзал чи в аеропорт. Такі пункти одразу збільшують вартість послуги. Краще скористайтеся таксі чи громадським транспортом, який довезе вас до готелю, а звідти вже самостійно відвідайте офіс орендодавця, щоб обрати оптимальну по ціні пропозицію.
  5. Рекомендуємо брати на прокат машину вже з повним баком. Інакше заплатите ще за дозаправку, а не тільки за витрачену кількість пального.
  6. Додаткові послуги, як от GPS-навігатор чи Wi-Fi, збільшать прайс на кілька доларів за день користування. Тож якщо можете обійтися без цих функцій, сміливо відмовляйте менеджеру.
  7. Старайтеся проводити оплату не з дебетової картки, а кредитної. Дуже часто прокатні компанії резервують певну суму на рахунку, щоб підстрахуватися на випадок пошкоджень автомобіля, штрафів тощо. А повернути резерв на кредитку легше і швидше, не доведеться чекати кілька тижнів чи навіть місяць.
  8. Завжди детально ознайомлюйтеся з усіма деталями угоди, навіть наймізернішими. Зокрема, інколи орендодавці роблять махінації зі страховими випадками, щоб змусити клієнта відшкодувати дрібні пошкодження. Ця порада не залежить від вартості договору, навіть найдешевший може обійтися в результаті в круглу суму через неочікувані пункти в тексті угоди.
  9. Максимально зменшити вартість прокату допомагають такі критерії як розміри автомобіля, його клас, обсяг двигуна тощо. Не обирайте велику машину з гігантським багажником, якщо подорожуєте без валіз. Маленькі моделі і економніші, і менше витрачають пального. На ньому можна заощадити в залежності від місця поїздки: по місту хорошим варіантом будуть електрокари, а для тривалої подорожі – дизель. І ще – механічна коробка передач завжди дешевша, ніж автомат.
  10. Звертайте увагу на масштаб компанії, у яку звертаєтеся. Великі франшизи, звісно, приваблюють репутацією, зате невеликі фірми часто пропонують вигідніші умови прокату.

Не забувайте ці 10 правил, щоб кожне замовлення оренди транспортного засобу залишалося вигідним не тільки в питання зручності та комфорту, але й фінансовому.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Citroen анонсувала доступний електрокар. Також ми повідомляли, що кожен другий українець сплачує штрафи за порушення ПДР під час війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.