Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Головна фішка у лобовому склі: Citroen анонсувала доступний електрокар

Citroen анонсувала доступний електромобіль із вертикальним лобовим склом

Фото: UaMotors; Колаж: Pro Гроші

Новенький автомобіль від Citroen

Фото: UaMotors; Колаж: Pro Гроші

Компанія Citroen показала концептуальний електромобіль Oli, який першим приміряв нову емблему та презентує напрямок розвитку бренду. Таким чином компанія зробила ставку на маленькі та доступні електромобілі.

Про новенький автомобіль розповіло видання UaMotors.

Citroen позиціонує Oli як антитезу сучасного електромобіля, що працює над важкими умовами експлуатації та електронікою. Концепцію можна відчути в дусі маленького міського автомобіля Ami, який важить лише 1000 кг, завдяки використанню легких перероблених матеріалів і компактній батареї ємністю 40 кВт/год.

Oli має змінні зовнішні панелі, а також вертикальне лобове скло. Він менший, легший і дешевший у виробництві, ніж стандартні вікна, але може негативно впливати на аеродинамічний опір. Однак електромобілі не націлені на швидкісні гонки.

Фото: UaMotors
Фото: UaMotors
Фото: UaMotors
Фото: UaMotors

Фото: UaMotors

Фото: UaMotors

Фото: UaMotors

Фото: UaMotors

Деякі неконструктивні елементи корпусу зроблені з стільникового картону, який вдвічі менший за сталь, але може витримати вагу дорослої людини.

Сидіння в салоні виготовлені за технологією 3D-друку. Вони використовують на 80% менше деталей, ніж традиційні стільці, і тому легші. На передній панелі немає гігантського дисплея. Водночас можна підключити багато фізичних перемикачів, спрощене кермо та тонкі дисплеї зі свого смартфона. За звук відповідають знімні Bluetooth-динаміки з обох сторін.

Характеристики силової установки поки не називаються, але відома максимальна швидкість – 110 кілометрів на годину. Запас ходу становить 400 кілометрів, а завдяки швидкому зарядному пристрою зарядити автомобіль можна з 20% до 80% всього за 23 хвилини.

Новий логотип компанії

Нагадаємо, кілька днів тому Citroen змінив свій логотип. Від першого логотипу новий відрізняється ширшими шевронами, а також кольором.

Новий логотип марки позбавлений тривимірності. У компанії пояснюють, що завдяки цьому логотип зручніше сприйматиметься на екранах мобільних пристроїв.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.