Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

ВР повернула акцизи на пальне та дозволила використовувати гроші на дороги: що зміниться

Законопроєкт передбачає пільгу для Міноборони на період воєнного та надзвичайного стану

Колаж: Pro Гроші

На початок серпня через війну було пошкоджено близько 25 тис. км доріг

Колаж: Pro Гроші

Верховна Рада частково повернула акцизи на бензин, дизпаливо та скраплений газ, а також підтримала спрямування одержаних від них коштів на ремонт та утримання доріг. Раніше ці гроші могли використовувати лише на погашення боргів та видатки для армії.

Про це повідомив народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк.

Акциз на автогаз пропонується встановити на рівні €52 за 1000 літрів, а на бензин та дизпаливо – на рівні €100 за 1000 літрів. ПДВ на всі види палива залишається на рівні 7%.

Також законопроєкт №7668-д передбачає пільгу для Міноборони. На період воєнного та надзвичайного стану на пальне для ЗСУ акциз залишиться на рівні €0 за 1000 літрів.

Також цим законопроєктом парламент дозволив використовувати гроші, що надходитимуть від акцизів, на паливо у дорожній фонд, на ремонт і відновлення доріг. Однак першочергово ці кошти мають іти на воєнні потреби.

Нагадаємо, у кінці серпня Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт про повернення акцизного податку на пальне.

Раніше ми писали, чи може електрокар замінить бензинові авто в Україні на тлі високих цін на пальне.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.