Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Популярність електрокарів зростає: Mazda інвестує чималу суму в виробництво

Mazda також хоче збільшити свою частку в загальносвітовому обсязі продажів автомобілів

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Mazda інвестує майже 11 млрд доларів

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Японська Mazda Motor Corp інвестує близько 1,5 трлн єн (10,58 млрд доларів) в електрифікацію своїх автомобілів, зокрема збільшення виробництва акумуляторних електромобілів.

Про це пише Reuters.

Mazda також прагне збільшити свою частку в загальносвітовому обсязі продажів автомобілів до 2030 року, оскільки автовиробники в усьому світі витрачають мільярди доларів на збільшення виробництва акумуляторів і електромобілів в умовах суворіших екологічних норм.

Інвестиційний план Mazda слідує за аналогічними заявами цього року від вітчизняних конкурентів, таких як Toyota і Honda, яких критикували екологи та зелені інвестори-активісти за повільну електрифікацію.

"Ми будемо сприяти повноцінному запуску акумуляторних електромобілів і розглядатимемо інвестиції у виробництво акумуляторів. За нашими оцінками, частка електромобілів Mazda в глобальних продажах зросте до діапазону від 25% до 40% станом на 2030 рік", — йдеться в заяві Mazda.

Попередня ціль продажів електромобілів становила 25% до 2030 року.

Новий прогноз відповідав ширшій галузевій тенденції: консалтингова компанія Deloitte очікує, що до 2030 року продажі електромобілів складуть близько 32% від загального обсягу продажів нових автомобілів у світі.

Проте, генеральний директор Mazda Акіра Марумото сказав, що компанія буде прагнути представити нову гібридну систему і підвищити ефективність двигуна внутрішнього згоряння.

"Ми вважаємо, що підхід, що включає кілька рішень, буде ефективним", — сказав він.

Автовиробник заявив, що домовився про співпрацю з сімома компаніями, включаючи виробника електричних компонентів Rohm Co (6963.T), для спільної розробки та виробництва електричних приводів.

Керівництво компанії також повідомило, що Mazda уклала угоду про постачання з виробником акумуляторів Envision AESC на обмежений період між 2025 і 2027 роками.

Deloitte очікує, що до 2030 року загальний обсяг продажів електромобілів досягне 31,1 мільйона, порівняно з очікуваними 11,2 мільйона у 2025 році та 2,5 мільйона у 2020 році.

Нагадаємо, японський автоконцерн Mazda передасть російській групі Sollers свою частку у спільному підприємстві – заводі Mazda Sollers Manufekchuring Rus у Владивостоці – за 1 євро.

Хоч збитки від залишення російського ринку становитимуть $82 мільйони, Mazda це не зупинило.

Також ми писали, що попри жовтневу енергокризу, що спровокована ударами агресора по українським об’єктам енергетичної інфраструктури, попит на електромобілі в країні продовжує зростати.

За місяць автопарк України поповнили 1 614 авто на акумуляторних джерелах живлення, що на 73% більше ніж торік та на 2% більше за вересневий показник цього року.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.