Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Volkswagen більше не вироблятиме деякі авто – що продаватимуть через 10 років

Протягом наступних десяти років Volkswagen вироблятиме в Європі лише електромобілі

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Volkswagen виготовлятиме лише електромобілі

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Volkswagen AG нарощує зусилля щодо переходу на повністю електричні автомобілі та обіцяє повністю відмовитися від виробництва машин з двигуном внутрішнього згоряння в Європі не пізніше 2033 року.

Про це пише Bloomberg.

Підрозділ VW випустить 10 нових електричних моделей до 2026 року, зокрема модель початкового рівня, яку автовиробник хоче продавати менше ніж за 25 тисяч євро, повідомив керівник бренду Томас Шефер.

Раніше VW заявляв, що планує припинити продаж автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння в Європі між 2033 і 2035 роками.

VW почав невдало, створивши повністю електричну серію ID, яка мала кинути виклик Tesla Inc. Початкову модель – хетчбек ID.3 – почала поставляти вчасно лише у 2020 році.

Постійні проблеми з програмним забезпеченням електричних моделей компанії призвели до того, що компанія звільнила Герберта Дісса з посади головного виконавчого директора та призначила боса Porsche Олівера Блуме генеральним директором, починаючи з минулого місяця.

Шефер, який раніше очолював бренд VW Skoda, сказав, що автовиробник планує оновити ID.3 до наступного року. За його словами, ця модель зробить "значний і помітний стрибок вперед з точки зору якості, матеріалів і стабільності системи".

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що в Україні популяризуються гібридні авто. Так, з початку року українці придбали 27,8 тисяч нових легкових авто, 13% з яких були з гібридними силовими установками.

Лідером українського ринку гібридів став автомобіль Toyota RAV4 Hybrid. З січня до вересня зареєстрували 840 нових автомобілів цієї моделі.

Крім гібридів, в Україні стають все більш популярними електроавтомобілі. Так, лише за вересень українці поповнили автопарк 1 583 електрокарами, що на 77% більше ніж торік.

Цікаво, що вкотре не змінюється п’ятірка лідерів електромобілів на ринку України. Так, найпопулярніший в країні електрокар – Nissan Leaf. За місяць українську реєстрацію отримали 258 авто цієї моделі. Другий результат у Volkswagen ID.4 – 195 авто. На третьому місці Volkswagen е-Golf – 105 авто.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.