Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Отримати права стане складніше? Які зміни готують в автошколах

У процес складання іспиту впровадили новітні технології й сучасні засоби

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

В Україні започаткують зміни в іспит на отримання прав

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Майбутнім водіям транспортних засобів варто приготуватися, оскільки невдовзі введуть істотні зміни в автошколах для отримання посвідчення водія. Мова про забезпечення шкіл сучасними технічними засобами.

Деталі повідомили у пресслужбі Головного сервісного центру МВС.

Відбулася зустріч із представниками всіх автошкіл України, на якій презентували новий підхід до навчання. Також було презентовано план впровадження технічних засобів, які будуть використовуватися під час видачі водійського посвідчення. Зміни очікуються як в теоретичному, так у практичному іспиті.

"Автошколи та сервісні центри МВС – це основа основ для підготовки кваліфікованих водіїв. Відповідальність колосальна. Але ми приймаємо виклик і впроваджуємо новітні технології у процес складання іспитів аби вони були максимально прозорими, доступними та ефективними", – уточнив начальник Головного сервісного центру Микола Рудик.

По-перше, планують запровадити верифікацію на вході у клас: камера розпізнаватиме учнів і рандомним чином розподілятиме на місця. Тож можна забути про шахрайства, пов’язані з робочим столом, за яким сидить кандидат на отримання посвідчення. Також невдовзі з’явиться можливість зробити фотографію у сервісних центрах МВС. Для отримання послуги варто надати представнику відомства ідентифікаційний код та ID-карту.

По-друге, при складанні теоретичного іспиту отримати доступ до робочого місця віддалено буде неможливо, а камера фіксуватиме весь перебіг складання тесту, контролюватиме поведінку людини. По-третє, за допомогою камер екзаменатор зможе слідкувати за кожним кандидатом окремо зі свого місця, без необхідності підходити до нього особисто.

Зміни у практичному складанні іспиту

Всі автомобілі, за кермом яких українці здаватимуть практичне водіння, планують оснастити відеореєстратором з 4-ма камерами, що розташовуватимуться спереду та ззаду машини. Також всередині салону поставлять внутрішній монітор для контролю ракурсу й роботи відеореєстратора, сигналізуючі датчики та дублюючі педалі.

Кандидатам випадковим чином система підбиратиме екзаменатора і маршрут. Кожен співробітник, який прийматиме іспит, матиме електронний check-list, face-id кандидата, можливість розпізнавання номера транспортного засобу, автоматичне надходження результатів складання до Єдиного державного реєстру МВС.

Наостанок, сервісні центри МВС закуплять автомобілі, в які будуть вмонтовані технічні засоби різних категорій. Це означає, що проблему відсутності машин вирішуватиме не майбутній водій. Більше не доведеться орендувати вантажні авто, мотоцикли тощо, якщо їх немає в автошколі. Тож кожен охочий зможе без затримок скласти практичний іспит й отримати заслужену оцінку.

Раніше сайт Pro Гроші писав, де в Україні найактивніше купували нові автомобілі. Також ми повідомляли, як змінились вподобання покупців авто під час блекаутів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.