Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Номерні знаки можна залишити всередині родини: які нововведення чекають водіїв

Послугою можна скористатися після продажу авто, його перереєстрації або зняття з обліку під час вибракування

Фото: Сервісний центр МВС; Колаж: Pro Гроші

Хто може зберегти номерні знаки при продажу авто

Фото: Сервісний центр МВС; Колаж: Pro Гроші

В Україні власникам авто дозволили зберегти свій номерний знак у сім'ї. Тепер вони можуть перезакріплювати номер за автомобілем родичів.

Про це повідомили у Головному сервісному центрі МВС.

"Після останніх нововведень номерні знаки уже можна перезакріплювати за автівкою родичів – дітей, дружини/чоловіка, батьків", – сказано в повідомленні.

Тобто, якщо у власника є бажання зберегти свій номерний знак у сім’ї, то це цілком можливо.

Номерні знаки, які перезакріплюватимуться, мають відповідати чинним встановленим вимогам щодо зазначення області, порядкового номера та серії. Для того, щоб передати номерні знаки родичам, треба надати документи, які підтверджують такі родинні зв’язки.

Перезакріпити номерні знаки на авто родичів можливо після продажу транспортного засобу під час перереєстрації його або після зняття з обліку при вибракуванні.

Нагадаємо, найближчим часом водії зможуть отримати додаткові послуги онлайн і не звертатися до територіальних сервісних центрів МВС. Відповідні зміни затвердив Кабінет міністрів. Вони стосуються як фізичних, так і юридичних осіб.

Pro Гроші розповідав, які саме послуги для водіїв будуть доступні онлайн.

Також ми писали, що на сайті Верховної Ради з'явився законопроєкт, згідно з яким українці зможуть сідати за кермо від 16 років. Які умови повинні діяти та що ще пропонують автори проєкту, розбирали у матеріалі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.