Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Невигідна інвестиція: які електрокари знеціняться вже за рік після покупки

Розповідаємо, які автомобілі не варто розглядати для покупки за бажання відбити гроші при перепродажі

Фото: Unsplash, Pinterest. Колаж: Pro Гроші

Однією з головних причин знецінення стає зменшення об'єму акумуляторів

Фото: Unsplash, Pinterest. Колаж: Pro Гроші

При покупці нового авто важливо зважити усі аспекти його подальшої експлуатації, ціни на ремонт, частоту обслуговування і доступність запчастин. Ще одним малопомітним фактором є зниження вартості, на що доволі рідко звертають увагу.

Pro Гроші зробили дослідження щодо знецінення авто на електричних двигунах.

Що відбувається з електромобілями

В Україні за останній час спостерігається значне збільшення попиту на електромобілі. Ці автомобілі потрапляють в нашу країну як новими, так і вживаними. Результати дослідження показали, які нові автомобілі знецінюються найбільше. Цей рейтинг включає не тільки європейські зразки, а й китайські моделі, оскільки попит на них зростає щомісячно.

Важливо відзначити, що багато моделей з цього рейтингу вже продаються в Україні й користуються популярністю серед покупців. Це свідчить про наростальний інтерес українських водіїв до електромобілів. Однак перед тим як купувати нове авто, варто задуматися над темпами його знецінення. За рік деякі електроавтомобілі втрачають в ціні більше ніж 30%.

Зниження ціни є одним з факторів, які слід враховувати при купівлі електрокара. Важливо також звернути увагу на інші аспекти експлуатації електромобілів, такі як їх екологічність, доступність станцій для зарядки та потенціал збереження енергії.

Які електромобілі знецінюються найбільше

За рік користування різко падає вартість наступних авто:

  • BMW i3 – на 37,65%.
  • Leap Motor S01 – на 34,16%.
  • BMW iX – на 29,64%.
  • XPeng P5 – на 29,41%.
  • IM L7 – на 27,96%.
  • Dongfeng Nano EX1 – на 27,4%.

Депреціація електромобілів залежить від кількох факторів, таких як марка та модель, кількість пройдених кілометрів, стан батареї, технічний стан автомобіля, ринкові умови, попит на вторинному ринку і т.д.

Компанія з "далекого сходу" хоче змусити авто літати

Компанія Hyundai активно працює над унікальним концептом летючого автомобіля, який об'єднує наземний транспортний засіб з безпілотним дроном. Цей інноваційний проєкт розробляється з метою розв'язання транспортних проблем. Згідно з патентною заявкою, вантажний безпілотний літальний апарат буде здатен доставляти автомобілі в місця, до яких наземний транспорт не може дістатися.

Система працюватиме наступним чином: наземний автомобіль буде прикріплений до великого безпілотного дрона. Дрон зможе перевозити автомобіль над непрохідними ділянками, такими як бездоріжжя або водні перешкоди, і доставляти його до потрібного місця призначення. Після завершення місії автомобіль зможе самостійно повернутися на базу.

Раніше ми писали, які електромобілі користуються популярністю серед українців. Також ми писали про кращі авто, які скоро з'являться на українських дорогах.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.