Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Найкращі сімейні електрокари: яке авто обрати у 2023 році

Розповідаємо про зручні, економічні кросовери, на які варто звернути увагу

Фото: Pinterest, pexels. Колаж: Pro Гроші

Завдяки своїм економічним та зручним характеристикам електромобілі набувають все більшої популярності серед сімей

Фото: Pinterest, pexels. Колаж: Pro Гроші

Електричні автомобілі поступово стають все більш популярними серед людей, що намагаються дбати про навколишнє середовище. Особливої уваги потребують сімейні авто, оснащені електричними двигунами.

Pro Гроші пропонує розглянути топ сімейних е-авто, запропонованих сайтом TopGear.

Ford Mustang Mach-E

Цей Mustang значно відрізняється від попередників
Цей Mustang значно відрізняється від попередників
Фото: Pinterest

Ford Mustang Mach-E – це повністю електричний позашляховик, який є частиною культової лінійки Mustang, що виробляється компанією Ford. Авто має елегантний та сучасний дизайн, що поєднує в собі елементи позашляховика та купе. Інтер'єр просторий і високотехнологічний, оснащений великим сенсорним екраном інформаційно-розважальної системи з програмним забезпеченням Ford SYNC 4A.

Mustang Mach-E підтримує швидку зарядку, що дозволяє швидко підзарядитися на сумісних зарядних станціях. Моделі акумуляторів підвищеної ємності забезпечують запас ходу понад 480 км.

Однак, нехай вас не вводить в оману значок. Це не Mustang, не варто думати про це авто як про Mustang. Це хороший, сімейний електричний кросовер.

Ціна: від 1 360 000 — 2 500 000 грн.

Hyundai Ioniq 5

Hyundai доволі габаритне але комфортне авто
Hyundai доволі габаритне але комфортне авто
Фото: Pinterest

Hyundai Ioniq 5 – це повністю електричний компактний кросовер виробництва Hyundai.

Авто доступне з різними варіантами трансмісії, включаючи як задній привід (RWD), так і повний привід (AWD). Покупцеві також пропонується вибір між варіантами акумуляторних батарей стандартного запасу ходу та дальнього ходу.

Ioniq 5 побудований на електричній глобальній модульній платформі Hyundai (E-GMP), яка спеціально розроблена для електромобілів. Кросовер поєднує в собі просторий і універсальний інтер'єр з мінімалістичним дизайном.

Офіційні дилери пропонують від 1 360 000 грн за базову комплектацію до 1 760 000 за топ версію з панорамним дахом.

KIA EV6

KIA EV6 поєднує новітні технології та елекгантний дизайн
KIA EV6 поєднує новітні технології та елекгантний дизайн
Фото: Pinterest

KIA EV6 (КІА ІВі6) – задньо- або повнопривідний електричний кросовер класу "К2". Перше покоління моделі. Офіційна презентація автомобіля відбулася 30 березня 2021 року.

Кросовер KIA EV6 є першим автомобілем бренду, побудованим на повністю електричній платформі Electric-Global Modular Platform (яку він, до речі, ділить з Hyundai IONIQ 5, що вийшов раніше)

Заряджати батарею можна за допомогою 800-вольтової мережі: електромобіль здатен приймати до 350 кВт/год. А це означає, що до 80 % батарею (незалежно від її ємності) можна зарядити в цьому випадку за 18 хвилин, тоді як для пробігу в 100 км достатньо 4.5 хвилин. Але і 400-вольтову мережу електромобіль підтримує, як і зарядку від більш звичних джерел змінного струму.

Можливість швидкої зарядки та вдосконалена силова електроніка KIA EV6 підкреслюють акцент на ефективному та зручному керуванні електромобілем, що робить його привабливим варіантом для тих, хто шукає високопродуктивний електричний кросовер.

Ціна за найскромнішу модель стартує від 1 200 000 грн.

MG4 Electric

MG доволі рідкісна марка авто в Україні
MG доволі рідкісна марка авто в Україні
Фото: Pinterest

MG4 Electric – грайливий і функціональний, компактний і водночас місткий автомобіль, що втілює концепцію чистої електричної мобільності. Його енергійний та динамічний дизайн відображає життєву силу та свободу бренду MG, який нараховує практично столітню історію.

Нова архітектура MSP (Modular Scalable Platform) забезпечує відчуття досконалості під час водіння MG4 Electric. Це водіння на вищому рівні, що раніше було характерним для автомобілів преміумкласу.

У MG4 Electric присутні інтелектуальні технології, такі як адаптивний круїз-контроль і асистент руху в заторах, які стали стандартом.

Завдяки оновленій архітектурі та довгій колісній базі, MG4 Electric вражає своєю великою місткістю. Він забезпечує всі необхідність для повсякденного використання і враховує потреби кожного члена родини. Елегантний дизайн кросовера готовий допомогти вам зробити крок вперед.

Базова версія коштуватиме 992 000 грн тоді як авто у комплекті LUX 1 185 000 грн.

Skoda Enyaq iV 50

Skoda випускають надійні авто перевірені часом
Skoda випускають надійні авто перевірені часом
Фото: Pinterest

За габаритами авто близьке до Volkswagen Tiguan, а всередині, як заявляє виробник, не менш просторий, ніж великий Kodiaq. Центральне місце в кокпіті займає великий 13-дюймовий центральний дисплей, який височіє над консоллю.

Базова версія Enyaq iV 50 оснащена акумулятором ємністю 55 кВт-год і електромотором потужністю 148 к.с. та крутним моментом 220 Нм. Завдяки цьому, цей кросовер розганяється до 100 км/год за 11,4 секунди та розвиває максимальну швидкість 160 км/год. Запас ходу, виміряний за протоколом WLTP, становить 340 км. Ціна від 1 610 000 грн.

Топова версія електричного кросовера Skoda Enyaq iV буде оснащена двомоторною системою vRS, яка має силову установку потужністю 306 к.с. і крутний момент 460 Нм. Запас ходу цієї версії становить разючі 460 кілометрів за протоколом WLTP. Таку можна придбати від 2 240 000 грн.

Раніше ми розповідали про найпопулярніші електричні авто у різних регіонах України. Також ми пояснили, що відбуватиметься з ринком пального цього тижня.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.