Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Невдахи на ринку автомобілів: які 5 машин визнали найгіршими у світі (фото)

В історії багатьох брендів були випадки, коли випущена марка авто не відповідала очікуванням і виявилася провальною

Фото: скрін, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

5 автомобілів, які визнали найгіршими у світі

Фото: скрін, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Виробники транспортних засобів завжди намагалися випустити у світ марки, які забезпечать водіїв комфортом водіння та сподобаються за різними технічними характеристиками. Але траплялися випадки гучних провалів, коли машина взагалі не відповідала очікуванням споживачів. І бренди досі намагаються стерти з пам’яті ситуації, коли їхній виріб визнали найгіршим.

Експерти Engineerine склали список автомобілів, які повністю провалилися в реалізації.

5 місце – BMW X6

Йдеться про машину 2009 року випуску, тобто відносно нову. Але чому ж вона настільки не сподобалася споживачам? Ведучий відомої програми Top Gear Джеремі Кларксон взагалі назвав BMW X6 "найгіршою у світі". Серед недоліків моделі виділили високу посадку та неспроможність виконати багато функцій, очікуваних від седана. Зате дизайн має грубі риси позашляховика. В Україні вживане авто 2009 року коштує в середньому 18-25 тисяч доларів (залежно від стану та вигляду).

BMW X6 2009 року
BMW X6 2009 року
Фото: AUTO.RIA

4 місце – Lexus SC 430

Автомобіль 2002 року випуску розчарував водіїв як зовнішнім виглядом, так і характеристиками. Він позиціюється як спортивний транспортний засіб, водночас може видати лише 300 кінських сил. Ціна також не виправдовує очікування, які люди сформували з огляду на обіцянки бренду. Коштує модель в середньому 15-17 тисяч доларів.

Lexus SC 430 2002 року
Lexus SC 430 2002 року
Фото: AUTO.RIA

3 місце – Pontiac Aztek

Машина 2001 року випуску. Вона має досить дивний дизайн, через що продажі повністю провалилися. Спереду Aztek має вигляд позашляховика, але в урізаному стані. А потім до решти автомобіля ніби приклали частину Pontiac Grand Prix, що зробило автівку дуже кумедною, особливо у жовтому кольорі. Споживачі не оцінили експериментальний дизайн і відмовилися купувати модель.

Pontiac Aztek 2001 року
Pontiac Aztek 2001 року
Фото: AUTO.RIA

2 місце – Yugo GV

Перейдемо до старіших моделей. Yugo виготовили в далекому 1985 року в тодішній Югославії, він коштував майже 4 000 доларів. Після випробовування машина стала класичним прикладом фрази: "Ви отримуєте те, за що заплатили". Тобто ціна виправдала якість. Що цікаво, у 2007 році журнал Time включив Yugo GV до списку "50 найгірших авто за всю історію автомобільної промисловості".

Yugo GV 1985 року
Yugo GV 1985 року
Фото: Скриншот: Pro Гроші

1 місце – Eagle Premier

Не можна сказати, що автомобіль 1989 ріку випуску має якісь виключні недоліки чи надзвичайно погані характеристики. Його потрапляння на перше місце рейтингу обумовлено швидше максимальною примітивністю та сірістю. При тому, що виробник позиціював модель як розкішний автомобіль. Але покупці отримали нецікаву машину з мінімумом функцій, що стало найбільшим розчаруванням.

Eagle Premier 1989 року
Eagle Premier 1989 року
Фото: Скриншот: Pro Гроші

Раніше сайт Pro Гроші писав, що українці відмовляються купувати пальне та розповідав, яка ситуація на ринку та яких змін чекати. Також ми повідомляли, які моделі електромобілів найчастіше купують в різних регіонах.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.